Salvamontiștii clujeni se pregătesc pentru sezonul de iarnă. Au realizat un exercițiu complex de salvare din telescaun la Buscat

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu cei din Formația Salvamont Vlădeasa și pompierii alpiniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj „au deschis” sezonul de iarnă printr-un amplu exercițiu de salvare din instalația telescaun din complexul schiabil Buscat, stațiunea Muntele Băișorii.

Exercițiul, care face parte din pregătirea continuă a salvatorilor montani, a fost axat pe scenariul în care instalația de transport prin cablu a unei pârtii se oprește și schiorii trebuie evacuați din telescaun folosind tehnica din dotare – victimele sunt coborâte la sol cu ajutorul triunghiului de salvare.

Sezonul sporturilor de iarnă va debuta în curând în județul Cluj, iar salvamontiștii clujeni vor asigura permanența în toate domeniile schiabile amenajate – Buscat, Băișoara, Mărișel, Feleac, dar totodată vor răspunde apelurilor și în zonele predilecte practicării schiului de tură – Vlădeasa și Muntele Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.