Saşa Stojanovic, sârbul care a evoluat 10 ani în Olanda, la prima experienţă în România

După 10 ani petrecuţi în Olanda, un an în Israel, doi ani în Cipru şi un an în ţara natală, unde a evoluat pentru formaţia din orasul natal, Radnički Niš, sârbul Saşa Stojanovic (31 ani) se află, din această vară, la o nouă experienţă în carieră – Universitatea Cluj.

saja stojanovic
foto © www.novosti.rs

Mijlocaşul ofensiv care a semnat cu PSV Eindhoven la vâsta de 16 ani a vorbit, într-un interviu acordat pe site-ul oficial, despre perioada petrecută în Olanda, dar şi despre oportunitatea de a veni la „U” Cluj.

„Aveam 16 ani, jucasem până atunci la toate loturile de juniori ale Serbiei, iar la un meci internaţional am fost remarcat de trimişii olandezilor. Eram legitimat la echipa din oraşul natal, Radnicki Nis, iar totul părea ceva de necrezut. Am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri, deşi făceam un pas mare, într-o lume nouă”, a declarat Stojanovic.

„M-am adaptat repede. Eu jucam pentru juniori şi tineret, dar mă antrenam cu prima echipă. Îţi dai seama cum e, la 16-17 ani, să fii coleg cu Phillip Cocu, Mark Van Bommel sau Mateja Kezman. A urmat apoi un împrumut la Eindhoven, echipă care juca în Liga a II-a, iar acolo am început să joc aproape meci de meci. Apoi m-am transferat la Roosendaal. Am jucat peste 60 de meciuri în doi ani şi am marcat goluri importante. Începusem să cresc”, continuă sârbul.

Vlad Munteanu şi Mihai Teja l-au remarcat încă din iarnă, la un amical cu Cernomorets Odessa.

„În iarnă, antrenorul Mihai Teja şi preşedintele Vlad Munteanu m-au remarcat la un meci amical cu Cernomorets Odessa, iar apoi am jucat chiar contra Universităţii. Nu puteam să plec atunci, eram sub contract, dar în vară am luat din nou legătura. ‘U’ a fost printre priorităţile mele. Mă bucur că am ajuns aici”, mai spune jucătorul.

Sârbul a mărturisit că s-a documentat bine în privinţa fanilor şi ştie cât de pătimaşi sunt, precizând că abia aşteaptă să evolueze pentru ei.

„M-am documentat. E o plăcere pentru mine să joc în faţa unor asemenea fani. Am avut noroc în carieră, din acest punct de vedere, că întotdeauna am avut lângă mine fani devotaţi. Iar la Universitatea se întâmplă acelaşi lucru. În plus, jucăm pe un stadion superb şi într-un oraş foarte frumos, din ce am văzut”, a mai precizat acesta.

Saşa Stojanovic a mai evoluat pentru formatiile PSV Eindhoven, FC Eindhoven, Roosendaal, Aris Limassol, Hapoel Haifa, Ethnikos Achna şi Radnički Niš. 

Interviul integral poate fi citit AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.