Scandal și circ pe treptele Teatrului Național din Cluj la un concert de colinde cu intrare liberă – VIDEO EXCLUSIV

Interes foarte mare pentru concertul de colinde „Vin acasă de crăciun” al folcloristei Vlăduța Lupău de pe scena Teatrului Național din Cluj, de miercuri, 15 decembrie, care l-a avut ca invitat și pe taragotistul Dumitru Fărcaș. Atât de mare încât invitațiile gratuite pe baza cărora s-a intrat s-au epuizat într-o zi, iar zeci de clujeni nu au mai fost lăsați să intre, formându-se o busculadă generală în fața ușii.

Intrarea la concert s-a făcut pe baza unor invitații gratuite, ce au putut fi ridicate începând cu 6 decembrie de la Agenția teatrală, dar care s-au dat ca pâinea caldă, într-o singură zi, cu 8 zile înainte de concert.

Evenimentul a început la ora 19 seara, dar aproximativ 50 de clujeni au rămas în fața porții și nu au mai fost lăsați să intre de agenții de pază ai PP Protect și de organizatorii concertului, mulți dintre oameni fiind nevoiți să plece acasă, dezamăgiți, cu invitațiile în mână.

Reporterul eClujeanul.ro a trecut întâmplător prin zonă și a surprins momentul scandalului. La un moment dat, lucrurile au degenerat atât de grav încât două doamne chiar s-au luat la bătaie și s-au păruit nițel, adresându-și cuvinte greu de reprodus în această știre, iar doi tineri au avut un schimb dur de replici cu câțiva pensionari.

Directoarea evenimentului a ieșit afară pentru o a încerca să aplaneze conflictul și le-a comunicat oamenilor, sec, că accesul se face pe baza unei invitații și s-a retras în sală, dar chiar și cei care erau cu invitația în mână nu au fost lăsați să intre. Ce-i drept, au fost și persoane care s-au prezentat la intrare fără invitație, sperând să intre. Cetățenii revoltați care nu au mai prins loc în sală s-au răzbunat pe agenții de pază.

Organizarea concertului a fost una lamentabilă, s-a permis intrarea și altor persoane fără invitație și, cel mai probabil, au fost emise mai multe invitații decât numărul locurilor în sală, ceea ce a dus la o situație penibilă ca unii să rămână pe dinafară.

„Avem invitații, de ce nu ne lăsați să intrăm”, a strigat o doamnă în vârstă, fluturând o invitație în mână. „S-a anunțat pe radio Renașterea și pe Etno TV că e intrare liberă, iar acum când am ajuns aici am constatat că se intră pe invitație. E dezinformare”, a strigat revoltată o altă pensionară.

De altfel, pe afișul evenimentului a stat scris „Intrare gratuită”, lucru ce a fost puțin confuz publicul în vârstă și care nu prea are acces la internet și Facebook.

Cei care nu au mai prins loc la concert au stat mai bine de o jumătate de oră în fața ușii în speranța că vor fi lăsați să intre, forțând ușa și împingându-se constant, dar agenții de pază s-au ținut tare pe picioare și nu le-au permis accesul. S-au dat coate, s-au strigat înjurături grele, s-a strigat să vină televiziunea, să vină poliția, nervii oamenilor au fost întinși la maximum și s-a creat un adevărat circ pe treptele teatrului, până la un moment dat când ușile s-au închis definitiv, iar oamenii s-au văzut nevoiți să renunțe și să plece acasă. Câteva doamne în vârstă au încercat să intre pe ușa laterală a clădirii și chiar au reușit.

Artista Vlăduța Lupău a anunțat, pe pagina de Facebook evenimentului, încă din 7 decembrie, că invitațiile gratuite au fost epuizate și nu mai sunt locuri: „La concertul din 15 Decembrie , din păcate nu mai sunt locuri! Mi-ar fi plăcut să fie o sală mai încăpătoare, pentru a putea veni toți doritorii. Am rămas plăcut, foarte plăcut surprinsă că în timp record dumneavoastră ați răspuns prezent invitației și „Veniți Acasă De Crăciun”. Vă iubesc, iar la anu ce vine, dacă dă Dumnezeu bine, îl facem de mai multe ori și în mai multe orașe!”, a fost mesajul tinerei folcloriste.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală „Cânt de dragul inimii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.