Scrisoarea unui tată îndurerat către Vladimir Putin: „Mulţumesc că mi-aţi ucis singura fiică!”

Tatăl unei adolescente olandeze ucise în tragedia aviatică din Ucraina i-a adresat o scrisoare deschisă lui Vladimir Putin, în care îi detaliază acestuia planurile de viaţă ale singurului său copil, informează The Telegraph.

vladimir putin

Olandezul Hans de Borst şi-a pierdut unica fiică joi, după ce avionul în care aceasta călătorea a fost doborât de separatiştii proruşi din estul Ucraina, cu un sistem de rachete ruseşti de ultimă generaţie. Bărbatul consideră că liderul autocrat de la Kremlin, susţinător al rebeliunilor din estul Ucrainei, este principalul vinovat pentru catastrofa în care şi-au piedut viaţa 298 de civili din întreaga lumea.

„Dle. Putin, Monstrule,

Mii de mulţumiri liderilor separatişti din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek. Fiica mea urma se dea examenul de bacalaureat anul viitor şi se afla în cursa MH17. Alături de prietenele ei cele mai bune, Julia şi Marina, învăţa foarte bine la şcoală. Voia ca după liceu să meargă la TU Delft să studieze ingineria şi de abia aştepta să intre la facultate! Şi, dintr-odată, nu mai poate face asta! Avionul în care se afla a fost doborât în aer, deasupra unei ţări străine unde era în desfăşurare un război.

Domnilor numiţi mai sus, sper că sunteţi mândri că aţi inclus-o şi pe ea în războiul vostru…pe ea şi viaţa ei scurtă. Sper că vă puteţi uita în oglindă după ce aţi făcut!

Vă mulţumesc încă odată.

Cu sinceritate, Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, Monstrule!”

Elsemiek de Borst terminase clasa a XI-a şi mergea la liceu în Haga. Fata călătorea cu mama, fratele şi tatăl vitreg spre Malaysia pentru o vacanţă de câteva săptămâni. Elsemiek se află printre cei 192 de olandezi ucişi ca urmare a dezastrului produs de o rachetă rusească. Mulţi mergeau în vacanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.