Se muncește de zor la închiderea și ecologizarea rampei de gunoi de la Pata Rât

Procesul de închidere și ecologizare a depozitului neconform de deșeuri de la Pata Rât avansează în ritm alert.

În prezent, se lucrează intens la impermeabilizarea zonei de est a corpului depozitului, respectiv la montarea puțurilor de drenare a biogazului. După amplasarea celor trei membrane geocompozite ce impermeabilizează depozitul față de apele provenite din precipitații, acestea sunt acoperite cu stratul de pământ cu o grosime de 85 de cm, respectiv cu cel de sol vegetal cu o grosime de 15 cm.

Rolul materialelor geocompozite este acela de a asigura o interacțiune controlată între corpul depozitului și mediul înconjurător, pentru a anula, în acest fel, efectele negative ale deșeurilor asupra mediului.

În același timp, în partea de sud a depozitului, înspre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, constructorul a demarat acțiunea de terasare.

În paralel, proiectul de consolidare a corpului depozitului afectat de alunecări este și el în plină desfășurare. Până în momentul de față au fost executați circa 350 de piloți forați precum și 260 de metri din zidul de sprijin din beton armat.

Analiza stadiului fizic al lucrărilor indică un progres semnificativ al acestora, neexistând niciun fel de motive de îngrijorare legate de nerespectarea termenelor de execuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.