Sfaturi pentru clujeni: Domenii in care viziera este indispensabila

Pandemia de COVID-19 a luat cu asalt intreg globul. Acest lucru a provocat panica, agitatie si frica la nivel mondial. Statele au impuse diferite restrictii, menite sa protejeze populatia. Lumea a invatat sa stea inchisa in casa pentru mai mult de cateva zile si a inteles faptul ca igiena este prioritara in orice situatie.

Dupa mai multe luni de zile de haos general, tarile au relaxat masurile, iar lumea a inceput din nou sa mearga la serviciu. Cu toate acestea, lucrurile nu stau la fel ca inainte. Oamenii trebuie sa poarte echipament de protectie, mai ales in anumite domenii, unde se lucreaza cu clientii.

Iata care sunt domeniile in care nu trebuie sa lipseasca viziera din echipamentul angajatilor:

·        Medicina

Medicii, si nu doar ei, ci intregul personal medical, trebuie sa se echipeze corespunzator, mai ales in aceasta perioada, cand virusul face tot mai multe victime. Este foarte important, daca lucrezi in sistemul medical, sa iti iei chiar si masuri suplimentare de protectie, pentru a fi sigur ca nu te infectezi cu coronavirus. 

·        Comert

Daca lucrezi in comert, trebuie neaparat sa porti tot echipamentul care impiedica raspandirea virusului, deoarece iei contact non-stop cu oameni. Nu ai de unde sa stii daca unul dintre clienti este infectat, fapt pentru care este mult mai eficient sa iei masuri de precautie din timp. Pastreaza-te sanatos atat pentru tine, cat si pentru cei dragi. Trebuie sa stii ca ai dreptul sa soliciti angajatorului sa iti puna la dispozitie toate cele necesare. Ii poti sugera chiar o comanda de viziere medicale, manusi si masti suficiente pentru termen lung, avand in vedere ca sfaristul pandemiei nu se intrevede la orizont prea curand. 

·        Politie

Nici politistii nu trebuie sa renunte la echipamentul necesar de protectie. Fie ca lucrezi la politia rutiera sau la cea locala, trebuie sa te asiguri ca virusul acesta contagios nu te transforma intr-o victima. Astfel, de fiecare data cand mergi dimineata la serviciu, verifica daca dispui de manusi, masca si viziera. Doar in acest fel poti sta linistit atunci cand opresti un conducator auto in trafic, care poate fi infectat.

·        Cosmetica

Daca lucrezi in acest domeniu, trebuie sa te protejezi zilnic. Indiferent daca pensezi, epilezi, coafezi sau machiezi, este necesar sa te asiguri ca niciun client purtator de COVID-19 nu-ti provoaca griji si panica. Inainte de a incepe programul de lucru, echipeaza-te cu toate cele necesare, pentru a ramane sanatos cat mai mult timp. Este un domeniu in care se poate raspandi foarte usor virusul, tocmai de aceea trebuie sa fii precaut.

·        Constructii

Casele si blocurile trebuie sa se ridice in continuare, mai ales daca exista contracte semnate in acest sens. Promisiunile trebuie onorate, fapt pentru care daca lucrezi pe santier, trebuie sa mergi in continuare la munca, chiar daca este pandemie. In acest domeniu nu se poate lucra de acasa, deoarece constructiile se bazeaza pe munca fizica. Prin urmare, pe langa casca si bocanci, nu trebuie sa-ti lipseasca viziera si masca.

In cele din urma, daca domeniul in care activezi iti permite sa lucrezi de acasa, te poti numi un om norocos. Cu toate acestea, exista multe industrii care nu permit acest lucru, insa daca porti echipamentul recomandat de Ministerul Sanatatii, reduci considerabil sansele de a te infecta cu noul coronavirus. 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.