Simona Halep ar putea rata și Roland Garros: „Sunt șanse mici să joc. Obiectivul meu este să fiu bine la Olimpiadă”

Simona Halep este conștientă că acest sezon „se complică total” pentru ea după accidentarea suferită la Roma și spune că sunt șanse destul de mici să meargă la Paris, la Roland Garros, turneul ei favorit, pe care l-a și câștigat în 2018.

Obiectivul sportivei rămâne însă recuperarea până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde și-a propus să câștige cel puțin o medalie. 

Halep a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, motiv pentru care a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea al turneului de la Roma, în meciul cu germanca Angelique Kerber.

„Nu pot să joc, nu pot să mă mișc, nu pot să fac nimic. Va fi o perioadă destul de dificilă, dar moral sunt bine, o iau ca atare și accept ceea s-a întâmplat. Obiectivul este să fiu bine până la Olimpiadă”, a declarat Simona Halep, vineri, la revenirea în țară.

Ea a spus că încă nu s-a decis dacă va trebui să-și anuleze participarea la turneul de la Roland Garros, dar șansele să meargă la Paris sunt mici. Turneul va începe la 30 mai.

„Bineînțeles că este o dezamăgire foarte mare”, a adăugat Simona Halep.

„Eu mereu sper și bineînțeles că totul e posibil, însă nu mă voi grăbi, pentru că este o accidentare periculoasă și nu vreau să stau luni de zile cu această problemă”, a mai spus Simona Halep, întrebată de jurnaliști dacă speră totuși într-o participare la Roland Garros.

Chiar dacă a părăsit rapid turneul de la Roma, Simona își poate păstra locul 3 în clasamentul mondial și după întrecerea de la Foro Italico. Totuși, Halep riscă să cadă de pe podiumul WTA în funcție de rezultatele care se vor inregistra luna viitoare la Paris.

Campioana rămâne totuși optimistă. „Mai am câțiva ani în față. Bine că s-a întâmplat asta acum și nu s-a întâmplat pe la 25 de ani, pentru că este o accidentare destul de gravă”, a spus sportiva. „Sper să se mai întâmple peste vreo zece ani, dacă voi mai juca”, a glumit Simona Halep.

Întrebată dacă va deveni mai puternică, Simona Halep a spus că își dorește asta și de fiecare dată când a avut vreo problemă de sănătate a putut să revină într-o formă mai bună.

Medicii i-au recomandat ședințe de gimnastică și de înot, însă primele două zile sunt de repaus total. „Mereu mă recuperez în țară și am încredere în medicii pe care îi am. E cel mai bine să fii acasă în momentele astea„, a mărturisit Simona Halep, la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.