Situație critică. La Centrul de Transfuzii Cluj este nevoie de sânge pentru TOATE grupele sanguine

Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj a lansat un nou apel „chemare la donare”, iar situația este critică, arată reprezentanții centrului, care spun că este nevoie de toate grupele sanguine, A, B, AB și 0.

Ajutați-ne vă rugăm ca să putem și noi să ajutăm pacienții din spitale”, așa începe apelul medicilor de la Centrul de Tranfuzii Sanguine din Cluj-Napoca.

Chemarea este către toți cetățenii Clujului, în condițiile în care pe timpul verii și în contextul concediilor, numărul celor care se prezintă să doneze la centru e scăzut, iar cererea venită din partea clinicilor și spitalelor din regiune nu s-a diminuat. „Din contră, e foarte mare și stocurile noastre nu reușesc să facă față. Bolnavii au nevoie permanentă de sânge”, au mai arătat reprezentanții centrului.

Cei care doresc să salveze vieți sunt așteptați la Centrul de donare din Cluj-Napoca, pe Strada Nicolae Bălcescu, nr. 18, de luni până vineri între orele 7.30 – 13.30.

Între 11 și 11.30 este pauză de dezinfectare a suprafețelor. Reprezentanții centrului mai spun că zilele de luni, marți și miercuri sunt mai libere și astfel de reduc timpii de așteptare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.