Somes Delivery lanseaza un concurs de proiecte pentru amenajarea malurilor Somesului

La a treia ediție, Someș Delivery lansează un concurs prin care finanțează proiecte cu o miză comună: să valorifice potențialul Someșului Mic și să-i apropie pe locuitorii orașului de malurile acestuia, prin organizarea unor evenimente de interes public.

Echipa Someș Delivery va organiza și în această vară două zile de evenimente publice, în 17 și 18 iunie, pe un nou tronson al râului, respectiv între podul Garibaldi și pasarela pietonală din dreptul parcului „Iuliu Hațieganu”. Având în vedere potențialul uriaș al tronsonului ales, organizatorii consideră că aici pot fi realizate foarte multe tipuri de activități, dar și intervenții pe apă. Prioritatea acestei ediții va fi semnalarea firescului acestui tip de relaționare cu apa – complet absent în Cluj, în acest moment, în afara unor momente punctuale.

Se caută, așadar, proiecte din cele mai diverse – de la arhitectură, mediu, antropologie, muzică, arte vizuale și performative la sociologie, aplicații online, sport, gastronomie și urbanism pentru a „Imagina Someșul viitorului”. Termenul limită de aplicare este 2 mai și fiecare proiect va avea un plafon maxim de 4.000 de lei.

Ca în fiecare an, oricine poate aplica! „Vrem să aducem la un loc oameni care fac o schimbare pozitivă în comunitate prin lucrurile pe care le creează și care, prin ideile lor, vor să schimbe Someșul mal cu mal, să apropie clujenii de Someș și să vadă potențialul real al unui râu urban!”, spune Mihai Mateiu, coordonatorul Someș Delivery.

Someș Delivery este deschis oricăror inițiative care contribuie la o mai bună relație a orașului cu Someșul. De aceea, lista temelor și direcțiilor nu e una exhaustivă, ci mai degrabă una orientativă, în care accentul se va pune pe:

  • Spațiu (arhitectură temporară, instalații artistice, amenajări punctuale)
  • Comunitate (narațiuni urbane, jocuri, urban food, design participativ)
  • Evenimente (performance, teatru de stradă – poate fi și de râu, ateliere, proiecții, artă contemporană)
  • Mediu (cartări ale florei și faunei, ateliere, metode de colectare a deșeurilor sau prevenție a poluării cu deșeuri, acțiuni de ecologizare, locuri de hrănit și/sau privit păsările)

Evenimentul promovează un Someș mai curat și mai accesibil încă de la prima ediție. De aceea, sunt mereu căutate proiectele care își pun problema reciclării, reutilizării și post-utilizării. De altfel, toate propunerile ar trebui să fie prietenoase cu mediul, non-invazive, reversibile și să nu afecteze cadrul natural.

Pentru a aplica, este suficientă citirea detaliilor despre concurs publicate pe site-ul oficial și completarea unui formular de înscriere, care trebuie apoi transmis, înainte de data de 2 mai la ora 23:59, la adresa de email [email protected]. Persoanele care trimit proiecte vor fi invitate la un interviu în data de 6 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.