Spectacole de la Teatrul „Puck”, în grădinițele clujene

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” au un program plin în această săptămână, incluzând trei spectacole susținute în grădințe precum „Zâna Zorilor” sau Grădinița „Căsuța fermecată” din Cluj-Napoca. Alte spectacole vor avea loc la sediul instituției, între care „Șoricelul fără frică”/”Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm (programat pentru vineri și sâmbătă) și „Ivan Turbincă”, după Ion Creangă (programat pentru duminică).

Primul spectacol al săptămânii pe scena Teatrului „Puck” a fost „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, care a avut reprezentația marți, 13 februarie, de la ora 9.30. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Ionuț Constantinescu / Iulian Lungu, Călin Mureșan, Robert Gutunoiu, Adina Ungur și Angelica Pamfilie / Ion Iurcu.

Săptămâna a continuat cu spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita, care a avut loc miercuri, 14 februarie, de la ora 9.30, la Grădinița „Zâna Zorilor”. Au jucat în fața prichindeilor de acolo actorii Adina Ungur și Robert Gutunoiu.

Spectacolul „Fata Babei și Fata Moșului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie, va avea în aceste zile un mini-turneu prin grădinițele din Cluj-Napoca. Primele reprezentații vor avea loc joi, 15 februarie, de la 9,30, respectiv 10.30, la Grădinița „Căsuța Fermecată” de pe strada Rovine. Același spectacol va fi prezentat vineri, 16 februarie, de la 9.15 la Grădinița „Căsuța fermecată” de pe strada București. De asemenea, de la ora 11 este programată o reprezentație la grădinița cu același nume din Parcul Feroviarilor.
Vor juca actorii Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Angelica Atănăsoaie și Adina Ungur.

Spectacol despre frică și responsabilitate, cu șoricelul Cingár Elemér

Spectacolul „Șoricelul fără frică”/”Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő are în această săptămână două reprezentații. Amândouă vor avea loc la sediul Teatrului „Puck”. Primul spectacol va avea vineri, 16 februarie, de la ora 10. Al doilea este programat pentru sâmbătă, 17 februarie, de la ora 11. Eroul poveștii este Cingár Elemér, un șoricel care pleacă în aventură ca să afle ce este frica.

„Tema fricii este abordată în povestea noastră prin prisma unei arme unice, reprezentative omului: umorul. Cheia transpunerii este zoomorfizarea tuturor personajelor, creând astfel o distanță confortabilă între copii și acțiune, fără a limita însă accesul la mesaj”, spune Urmánczi Jenő, regizorul spectacolului.

Cingár Elemér va câștiga mâna prințesei Cincinella, fiica regelui Ludovic Albino al XIII-lea. Până atunci însă drumul e lung și plin de peripeții, fiindcă trebuie să se lupte cu Liliacul Blănos în Colțul Întunecat, să câștige încrederea Domnului Jder cel Bătrân și să-i păcălească pe Mucifer și Cucifer.

Regia este semnată de Urmánczi Jenő, scenografia și păpușile de Tomos Tünde, iar muzica de Domokos Előd. În distribuție: László Réka, Takács Enikő, Balogh Dorottya și Domokos Szabolc.
Spectacolul se joacă în limba maghiară.

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Ivan Turbincă, într-o variantă veselă și interactivă

Ivan Turbincă, bătrânul ostaș din povestea omonimă a lui Ion Creangă, este eroul spectacolului prezentat de artiștii Teatrului „Puck” duminică, 18 februarie, de la orele 11, respectiv 12,30. Cei mici, dar și cei mari, sunt așteptați la un spectacol plin de aventuri și situații comice, interactiv, asezonat cu multă muzică. Tema propusă în această viziune regizorală ține de alegerile de zi cu zi și puterea lor de a ne schimba viața. Ivan Turbincă este prezentat, astfel, ca un om bun și generos, dornic să aibă o viață dreaptă.

„E o poveste mai puțin mediatizată și cunoscută în rândul copiilor, tocmai pentru că are o temă destul de dură. Nu ar trebui să ne ferim să discutăm despre moarte, despre bine și rău, despre Diavol și alte personaje care apar în poveste. Este un spectacol despre toate acestea, dar mai ales despre alegeri”, declară Ion Iurcu, regizor, scenograf și scenarist (alături de Oana Rogojină) al spectacolului. De asemenea, el este și actor în distribuție, alături de Ramona Atănăsoaie.

Așadar, raiul și iadul din acest spectacol nu sunt tărâmuri fantastice, ci realități concrete, pe care ni le creăm chiar noi, prin deciziile pe care le luăm.

Decorul are în prim-plan o carte care se răsfoiește pe parcursul derulării poveștii. Fiecare pagină ilustrează, astfel, un nou cadru. Pictura din spectacol este semnată de Nelu Pitic.
Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.