Spectacolele finalului de stagiune la Teatrul de Păpuși „Puck”

Cei mici sunt așteptați în această perioadă la Teatrul „Puck” la ultimele reprezentații ale stagiunii 2022-2023. Astfel, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 11, va fi prezentat spectacolul „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti, iar duminică, 18 iunie, de la orele 11 și 12.30 sunt programate două reprezentații ale spectacolului „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. De asemenea luni, 19 iunie, și marți, 20 iunie, de la ora 17, vor fi prezentate spectacolele „Don Quijote”, respectiv, „Dănilă Prepeleac”. 

În centrul atenției spectacolului de sâmbătă, 17 iunie, de la ora 11, se află doi copii: Palkó și Panna. Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit, iar Panna este o floare născută din stele. Ea ajunge în grădina lui Palkó, iar doi copii se împrietenesc și se joacă împreună. De-a lungul acțiunii, vom urmări o zi din viața lor. Pe parcursul spectacolului – dedicat micuților cu vârsta de grădiniță – cei doi copii poartă pe aripile vântului fantezia spectatorilor, demonstrând că poveștile cu regi nu și-au pierdut magia.

În distribuție: Patka Ildikó, Mostis Balázs și Kötő Áron.

Regia este semnată de Pünkösti Laura, asistent regie este Giriti Réka, scenariul original (după povești scrise de Patka Ildikó) este realizat de Szakács Kincső, scenografia de Elena Ilaș, iar muzica de Kötő Áron.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Spectacol despre asumare și responsabilitate

De asemenea, pentru duminică, 18 iunie, de la orele 11 și 12.30, este programat spectacolul „Cei trei purceluși”, după James Halliwell-Phillipps, în regia lui Rumi László. 

Binecunoscuta poveste a celor trei purceluși le vorbește copiilor despre asumare, despre cum nu e bine să lăsăm pe mâine ce se poate face azi și despre cum responsabilitățile amânate au obiceiul de a ne ajunge din urmă.

„Cei mici ar trebui să fie atrași de acest spectacol, pentru că vor putea experimenta cât de important este să colaborăm, în loc să ne luptăm unii cu ceilalți. Este un spectacol interactiv în care sunt implicați și copiii, contribuind astfel la succesul purcelușilor și la acest împreună”, precizează regizorul.

În viziunea lui Rumi László, copiii au ocazia să participe la joaca, dar și la munca  purcelușilor și, totodată, să experimenteze îndeaproape consecințele lucrului făcut de mântuială, într-un spectacol ce se bazează foarte mult pe interacțiunea cu cei mici și pe aportul lor la construcția poveștii.

Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie, Andra Cotiușcă și Ion Iurcu.

Scenariul, regia și ilustrația muzicală: Rumi László. 

Scenografia: Elena Ilash și Rumi László

Asistent regie: Tompa Eszter

Coordonare muzicală: Arona Bogdan

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani. 

Întrucât numărul de locuri este limitat, cei care doresc să vizioneze spectacolul sunt rugați să se asigure că și-au făcut rezervare (http://puckpuppettheatre.eventbrite.com).

Spectacol pentru copiii de peste 10 ani

Luni, 19 iunie, de la ora 17, la Teatrul „Puck” va fi prezentat spectacolul „Don Quijote”, după Miguel Cervantes, în regia lui Ion Brancu, adresat copiilor de peste 10 ani. 

Spectacolul aduce în atenția publicului povestea lui Alonso Quixano din La Mancha care, influențat de lecturile romanelor cavalerești, ajunge să se creadă ”un cavaler rătăcitor” și pornește în căutare de aventuri. Quijote și partenerul său credincios, Sancho Panza, luptă cu îndrăzneală împotriva unor rele imaginare, iar această adaptare este o alegorie dinamică a proiecțiilor minții eroului. 

”Scenele în care Quijote se confruntă cu dusmanii săi imaginari se joacă cu păpuși mici – caricaturi, fantasme ale imaginației sale; o cameră preia imaginea acestui joc al fanteziei și o reproiectează pe un ecran, astfel că Don Quijote își vede aventurile derulându-se și intervine în curgerea lor, ajustându-le, corectandu-le. De cele mai multe ori, însă, realitatea „bate” fantezia”, declară Ioan Brancu.

Scenografia este semnată de Elena Ilaș, iar sculptura de Florin Marin.

Distribuția: Ionuț Constantinescu, Radu Lărgeanu, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Adina Ungur, Robert Trifan.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de zece ani.

Premiera acestui spectacol a avut loc în toamna anului 2022, în cadrul Festivalului Internațional „Puck”.

O aventură cu mult umor

Penultimul spectacol al stagiunii curente va fi „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în regia lui Traian Savinescu, programat pentru marți, 20 iunie, de la ora 17.

Povestea lui Dănilă Prepeleac este o aventură plină de umor și dinamism, care își cucerește publicul instantaneu. Năzdrăvăniile uimitoare ale personajului principal sunt prezentate în viziunea regizorală a lui Traian Savinescu, unde actorii şi păpuşile alcătuiesc o singură lume, cea care ne duce în universul copilăriei. 

Distribuția: Ionuț Constantinescu, Andreea Bolovan, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie și Robert Trifan.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani. 

Un spectacol despre curiozitate și aventură

Stagiunea 2022-2023 se va încheia miercuri, 21 iunie, de la ora 11, cu spectacolul „A kíváncsi elefántkölyök”/„Elefănţelul curios”, după R. Kipling, în regia lui Koblicska Kálmán.

Simpaticul personaj tulbură liniștea animalelor din junglă adresând prea multe întrebări. Ca urmare, este alungat și are parte de multe aventuri care îl vor face mai înțelept.

Distribuția: Balogh Dorottya, Giriti Réka, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Informații despre rezervări și bilete

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervări: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Valabilitatea rezervărilor expiră cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol, motiv pentru care spectatorii sunt rugați să ajungă la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.