Starea de sănătate a Regelui Mihai este îngrijorătoare

În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestății Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicație care să ușureze somnul și respirația. Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităților fizice și a capacității de comunicare, precum și imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la același nivel”, evidențiază comunicatul Casei Regale.

Potrivit sursei citate, Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepțională competență și cu mare grijă de o amplă echipă medicală, iar doctorii evaluează zilnic starea Majestății Sale.

„Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moștenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-și relua activitățile publice. Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reședința privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestății Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinței și pe păstrarea confortului fizic și psihologic al Suveranului”, evidențiază comunicatul menționat.

Totodată, potrivit infomării Casei Regale, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reședința din Elveția, în mai multe rânduri, și a dat împărtășanie Regelui Mihai De asemenea, reprezentanți ai mitropolitului se deplasează frecvent la reședința regală.

„În afară de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu, prezența la reședința privată din Elveția va continua să fie limitată doar la fiicele Majestății Sale și la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său). Personalul Casei Majestății Sale va continua, cu devotament și însuflețire, misiunea pe lângă Regele Mihai I”, se mai arată în comunicatul menționat.

În cursul acestei săptămâni, Șeful Casei Majestății Sale Regelui Mihai, Andrew Popper, a afirmat, într-un interviu televizat, că starea fostului suveran este una „foarte precară”, pentru moment fiind stabilizată.

„Starea este foarte precară. Medicii, în acest moment, își concentrează eforturile pentru a-l menține pe Majestatea Sa fără dureri și într-o stare confortabilă. Previziunile sunt imposibile în aceste cazuri. Nu putem să spunem. Sunt momente mai bune, momente mai proaste. Pentru moment, din fericire, situația s-a stabilizat. Însă, fără discuție, este o situație precară pe care am explicat-o foarte clar”, a declarat Andrew Popper, miercuri seară, la TVR 1.

Popper a menționat că Regele Mihai are „momente în care este conștient și momente în care este mai puțin conștient”. „Este o evoluție normală în cazul situației respective. Nu e neobișnuit”, a precizat Andrew Popper.

Întrebat de ce nu au fost emise comunicate oficiale din partea medicilor, șeful Casei Majestății Sale Regelui Mihai a explicat că nici legea elvețiană, nici etica lor profesională nu le dă acestora dreptul să dea comunicate de acest gen.

În privința absenței unor imagini mai noi cu Regele Mihai, el a mai precizat că acestea „ar fi o violare a demnității Majestății Sale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.