„Stejarii” au început cu dreptul drumul spre Mondialul din Japonia, după ce au zdrobit Germania!

Echipa naţională de rugby a României a câştigat înt-o manieră categorică confruntarea cu Germania în primul meci din campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia, scor 86-6 (31-6), în faţa a câteva sute de spectatori prezenţi pe Cluj Arena.

„Stejarii” au reuşit nu mai puţin de 13 eseuri, în timp ce nemţii au arătat forţa doar în primele cinci minute ale partidei, atunci când după un balon trimis de Cătâlin Fercu, atent Sione Fakaosilea a marcat prima încercare a meciului, transformata de Florin Vlaicu. „Tricolorii” au continuat să preseze şi în minutul 12 Mihăiţă Lazăr a bătut din nou defensiva Germaniei, iar acelaşi Vlaicu a mărit ecartul la 14-0.

Replica oaspeţilor a venit dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Tim Menzel, după care ofensiva „Stejarilor” a continuat, iar la capătul unei curse de aproximativ 50 de metri a lui Cătălin Fercu a venit şi cel de-al treilea eseu, care l-a avut ca autor pe Tangimana Fonovai. Germania a mai marcat şi ea o dată în prima repriza, prin Tim Menzel dintr-o tentativă de ţintă.

© FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Scorul a luat proporţii până la pauză, „tricolorii” mai înscriind prin Mihai Macovei, căpitanul Stejarilor, completat de o nouă transformare a lui Florin Vlaicu: 31-6.

În repriza secundă, elevii lui Lynn Hoewlls s-au dezlănţuit, Stelian Burcea a mai bifat o nouă încercare, urmat de eseul ui Paula Kinikinilau, pentru că la câteva minute distanţă, în stilul său caracteristic, Ionuţ Dumitru şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. Toate cele trei încercări au fost transformate de Florin Vlaicu şi Stejarii conduceau cu 52-6.

Tim Menzel a avut posibilitatea de a marca, dar a irosit o penalitate, iar până la finalul jocului „Stejarii” reuşind alte cinci eseuri, în ordinea marcării lor autorii fiind Sione Fakaosilea, Paula Kinikinilau, Mihai Macovei, Alin Coste si Stephen Shennan, două transformate de Florin Vlaicu, alte două transformări avându-l ca autor pe Valentin Calafeteanu.

Romania a obtinut un succes cu bonus ofensiv si astfel se mentine pe prima pozitie a clasamentului contand pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019. Saptamana viitoare Stejarii vor intalni Spania la Madrid.

Arbitri: Maxime Burlet-John Catteau, Kevin Sulejmani(toti din Belgia)

Au marcat: Fakaosilea-2e, M.Lazar-e, Tangimana-2e, Macovei-2e, Burcea-e, Kinikinilau-2e, I.Dumitru-e, Coste-e, Shennan-e, Vlaicu-8tr, Calafeteanu-2tr, respectiv Menzel-2lp

LIVE – Prima repriză

LIVE – A doua repriză

Următorul meci al „Stejarilor” va avea loc în 18 februarie, cu Spania, la Madrid, iar în 3 martie, tot la Cluj, cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.