Stelian Tănase își lansează noul volum „Dracul şi Mumia” la Librăria Book Corner din Cluj

Editura TREI şi Librarium vă invită la evenimentul de lansare a cărţii Dracul şi Mumia de Stelian Tănase, joi 19 noiembrie, de la ora 18.00, în Librăria Book Corner (Bd. Eroilor Nr. 15, Cluj-Napoca).

stelian tanase lansare carte dracul si mumiaAlături de Stelian Tănase se va afla: Ovidiu Pecican.

„Lenin a dispărut din Piaţa Roşie într-o noapte ploioasă de aprilie 1953. Dracul a deschis sarcofagul şi l-a tras de picioare…”

Aşa începe această pasionantă poveste relatată de patru beţivi şi plasată de autor în timpul Războiului Rece. Scena pe care se desfăşoară palpitanta acţiune este Europa — Moscova, Berlin, Paris, Viena, Praga.

Este un policier clasic şi un roman de aventuri scris după toate regulile, dar mai ales un roman oniric, o parodie macabră şi adesea cinică. Este o pastişă scrisă cu o rară strălucire a stilului. Stelian Tănase este un continuator al lui Gogol şi Bulgakov, dar nu mai puţin al lui Celine şi Borges. Imaginaţia sa lucrează în aceste pagini la turaţie maximă pentru a oferi cititorului unul dintre cele mai surprinzătoare romane din literatura contemporană. Este dincolo de orice comedie neagră, un imens hohot de râs pe seama „uitatului secol XX“. Sarcasmul autorului nu se opreşte în faţa niciunei statui sau prejudecăţi. O mitologie întreagă (Kafka, Lenin, Brecht, Freud, Tzara etc.) este demontată cu pre cizie de ceasornicar. Ce este Dracul şi mumia? Un roman care nu te lasă să dormi…

Cu prilejul vizitei la Cluj-Napoca, Stelian Tănase va susţine şi o conferinţă cu tema: Secolul XX – Un secol scurt şi urât. Evenimentul va avea loc tot joi, 19 noiembrie, de la ora 12.00, în Aula Facultăţii de Studii Europene.

Născut la 17 februarie 1952, în Bucureşti, Stelian Tănase este scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune şi analist politic. În 1977 a absolvit Facultatea de Filosofie-Istorie a Universităţii din Bucureşti.

Profesor universitar dr. la Facultatea de Ştiinţe Politice, Stelian Tănase a fost o figură marcantă a societăţii civile româneşti în primii ani postdecembrişti, primul preşedinte al Grupului de Dialog Social (GDS), redactor şef al „Revistei 22”, fondator (alături de Dan Pavel) al primei reviste de ştiinţe politice din perioada postcomunistă, „Sfera Politicii”. A fost vicepreşedinte al PAC, 1991, deputat în Parlamentul României din partea Convenţiei Democratice (1992-1996), preşedinte al Societăţii Române de Televiziune (2013-2015).

De acelaşi autor, la Editura Trei, au mai apărut: Moartea unui dansator de tango (2011), Skepsis (2012) şi Maestro (2014).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.