Studenţii din Observator au arborat un steag uriaş cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca au arborat pe căminul III din campusul Observator steagul României, care are 90 de metri pătrați, și se întinde pe patru etaje. Cu toate că aceștia și-ar fi dorit să afle dacă steagul lor a depășit vreun record, ei spun că gestul s-a născut din patriotism și din dorința de a sărbători simplu, dar cu mândrie, Ziua Națională a României.

Drapelul a fost fixat aseară de către Tudor Vesa și Mureșan Vasile, care au fost ajutați de alți studenți ai Facultății de Inginerie Electrică. „Steagul are 90 de metri pătrați. Am vrut să facem un gest frumos de Ziua Națională, aparte, pentru a sărbători patriotic. Practic, aseară ne-am luptat să întindem steagul, care e foarte mare, iar procesul cred c-a durat mai mult de o oră”, a declarat Tudor.

Steagul a fost coborât peste nouă camere de cămin, fără aprobarea celor în cauză. „Nu am cerut acordul celor care sunt cazați în acele camere, ci i-am rugat direct ca, dacă se întâmplă ceva, să ne anunțe. Suntem o comunitate în cămin, ne înțelegem foarte bine, avem o relație strânsă, și nici nu a fost nevoie de aprobarea nimănui. Toți s-au arătat încântați de ideea nostră și au sărit să ne ajute”, a spus Tudor.

De asemenea, mărturisește Tudor Vesa, prin acest gest intenționează, alături de alți câțiva studenți, să promoveze neconvențional Facultatea de Inginerie Electrică, fiind pasionat de domeniul pe care-l studiază și de facultate în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.