Studentii solicita zi libera in 10 decembrie si transport gratuit pentru participarea la vot

Studentii care invata in alta localitate decat cea de domiciliu nu vor putea vota la alegerile Parlamentare din 9 decembrie 2012. Pentru a rezolva aceasta problema, reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti au transmis Ministerului Educatiei solutia propusa pentru rezolvarea acestei situatii.

Astfel, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti a cerut Ministerului Educaţiei, acordarea de gratuitate pentru studenţi pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie 2012, precum şi acordarea unei zile libere luni, 10 decembrie, după alegeri.

Legea electorală în vigoare îngrădeşte exercitarea dreptului de vot pentru sute de mii de studenţi români care studiază în alte localităţi sau au venit la studii din altă ţară. ANOSR consideră că studenţii ar trebui să poată vota acolo unde trăiesc pe durata studiilor. De asemenea, Alianţa pune pe seama acestei prevederi din legea electorală, procentul redus de participare a tinerilor la vot.

Scrisoarea înaintată Ministerului Educaţiei mai conţine şi o cerere pentru finantarea corespunzătoare a sistemului educaţional, pe motiv că aceasta este cea mai profitabilă investiţie pe termen mediu si lung pentru orice stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.