Studiu: Câte planete din Calea Lactee sunt „locuibile”

calea lacteeConform datelor transmise de observatorul spaţial NASA Kepler, una din şase stele din galaxia noastră este orbitată de o planetă de dimensiunea Pământului, în total fiind 17 miliarde de astfel de corpuri cereşti.

Rezultatul a fost obţinut în urma unei analize efectuate de mai mulţi cercetători, care au descoperit şi alte 461 de noi planete care ar putea să susţină viaţa. Informaţiile au fost anunţate la cea de-a 221-a întâlnire a Societăţii Astronomice Americane.

Kepler a fost lansată pe orbită în 2009, iar de atunci a privit doar într-o parte a cerului, observând peste 150.000 de stele. Observatorul detectează planetele care se rotesc în jurul stelelor în funcţie de intensitatea luminii pe care acestea o emit.

Rezultatele arată că 17% dintre stele sunt orbitate de planete de dimensiunea Pământului, iar un calcul făcut în acest sens indică faptul că sunt aproximativ 17 miliarde de replici ale Terrei în Caleea Lactee.

Cercetătorii au adăugat 461 de nume pe lista planetelor care ar putea susţine viaţa, acestea fiind situate la distanţa perfectă faţă de stelele pe care le orbitează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.