STUDIU: Obiceiurile alimentare ale românilor s-au schimbat din cauza pandemiei

80% dintre români gătesc acasă,  zilnic sau la două-trei zile, în timp ce 61% apelează la serviciile de livrare cel puțin lunar, iar 25% mănâncă neglijent și compulsiv.

Studiul a fost efectuat în perioada 17-23 noiembrie,  pe un eșantion național de 1.683 persoane, de către Foodwise Marketing, parte din grupul de comunicare Hello:

–   35% dintre români aleg ingrediente și mâncăruri românești, iar 22% caută proveniența locală, de proximitate.

–   o treime dintre români optează, la capitolul alimentație, pentru bunurile  micilor producători locali

–   peste un sfert dintre români admit că au început să mănânce neglijent, compulsiv, în perioada izolării, dar 55% se protejează și adaugă meniului vitamine sau suplimente alimentare

–   aproape 14% dintre români au decis să consume alimente cu un nivel minim de procesare

–    27%  dintre subiecți nu schimbă nimic din modul obișnuit de alimentație.

„Ne-am propus să realizăm acest studiu pentru a avea o radiografie la zi a tendințelor în consum, a comportamentelor în food & beverages, un instrument de lucru bazat pe cifre actuale, care arată influența reală a pandemiei. Unul dintre lucrurile pe care le observăm în studiu, și care confirmă tendințele pe care le resimțim, este o mai mare deschidere a românilor față de gătitul acasă – cu ingredientele alese de ei, cu proveniență trasabilă, în condiții de siguranță și un plus de control pentru alimentația zilnică”.

Supermarket-urile rămân destinația preferată pentru achiziția alimentelor și ingredientelor necesare consumului, cu aproape 70% dintre opțiuni, urmate de hypermarket-uri, cu 57%, și de magazinele de cartier, cu 42%. Mediul online ajunge la aproape 16% din preferințe, arată studiul Foodwise Marketing.

Ajunși în magazine, 6 din 10 români merg la țintă și aleg produsele cu care sunt familiarizați, iar aproape un sfert vânează prețurile avantajoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.