Tânăr bătut în Janis Stuf de faţă cu bodyguarzii, în centrul Clujului!

O seară banală de vineri s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru un tânăr clujean, care a căzut victimă colaterală în urma unui scandal în Janis Stuf, unul dintre localurile patronate de Adrian Munteanu.

alex dima

„Un băiat merge într-un club cu o fată într-o seară normală de vineri, în centrul Clujului. După câteva dansuri, niște oarecare se iau la bătaie fix lângă tine. O iau pe fată și ne dăm puțin în spate, tocmai pentru a evita să ne băgăm într-o altercație care nu avea nimic de-a face cu mine sau cu ea.

În momentul în care cineva îi desparte, îl aruncă lângă mine pe unul dintre ei. Când m-a văzut, fără să îi fac ABSOLUT NIMIC, a turbat și mai tare. M-a luat de gât, m-a trântit la pământ și timp de secunde bune m-a strâns de gât. Încercam să scap, iar când într-un final i-am descleștat mâna din gâtul meu, m-a prins cu picioarele de gât și a continuat să mă sugurume. Repet, nu l-am văzut în viața mea pe omul acesta și nu i-am adresat niciun cuvânt, nimic!”, a scris fotograful clujean Alex Dima pe blogul său.

Bodyguarzii au privit nepăsători altercaţia

Tânărul s-a dus la unul dintre oamenii de ordine, iar acesta l-a ignorat complet, dând la final cu spray paralizant şi evacuând astfel tot localul.

„M-am dus la un bodyguard, care pur și simplu stătea și se uita cum lumea încearcă să îl scoată afară de mâini și de picioare, și l-am întrebat cum se poate ca omul acesta să sară la bătaie în halul acesta și nimeni să nu facă nimic. Nu m-a băgat în seamă, iar la câteva secunde după omul nostru a reușit să scape și a căzut pe mine. Fiind și foarte nervos după ce am fost strâns de gât atâta timp, l-am lovit, și sunt sigur că se poate vorbi de legitimă apărare atât timp cât în acel moment, dacă omul ar fi putut, mi-ar mai fi dat până nu mai mișcam”, mai scrie tânărul pe blog.

„Eu nu sunt bătăuș. În viața mea nu m-am bătut sau niciodată nu am fost implicat într-o bătaie. Îmi pare rău că l-am lovit atunci pe om, dar în starea de nervi pe care o aveam nu te mai poți controla complet. Și clar eram și speriat. Am fost un om prost pentru că nu m-am controlat și pentru că nu am plecat din club în momentul în care l-au ridicat de pe mine. Nu a fost niciun gest eroic din partea mea, a fost o prostie, cu atât mai mult cu cât după mi-am luat bătaie și mai rău.

În acel moment m-a văzut un prieten de-al lui și a venit la mine, iar în timp ce mă înjura frenetic m-a prins de gât, m-a izbit de bar, moment în care a lovit-o și pe fata care mă însoțea, făcând-o să cadă peste niște lăzi de bere. Am încercat să mă apăr, dar la un moment dat am căzut pe jos. Omul a început să mă lovească din nou cu pumnii și picioarele oriunde apuca timp de ceva vreme până, ÎN SFÂRȘIT, cineva l-a oprit! Ulterior am aflat că a fost un bodyguard, dar acest lucru îl voi putea confirma doar mâine, după ce voi urmări înregistrările video de la club”.

Altercaţia s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a plecat rapid si fără să ia nici o declaraţie.

„Tot clubul s-a umplut de un gaz puternic, iar noi am ieșit cu direcția la barul de deasupra pentru a căuta managerul. Bineînțeles că nu s-a rezolvat absolut nimic, iar când am ieșit erau poliția și ambulanța la fața locului. Pe respectivul, cel care m-a agresat prima dată, l-au luat cu ambulanța, iar echipajul de poliție a plecat imediat, fără să îmi ia nicio declarație, deși m-am dus la ei și le-am spus că vreau să fac o plângere”.

A doua zi, Alex s-a dus la Spitalul Judeţean pentru o serie de analize, iar concluzia medicilor a fost: contuzie toraco-lombară stângă, escoriații regiunea laterală și posterioară hemitorace stâng 1/3 medie 6 1/3 inferioară. Escoriații 1/3 medie hemitorace drept. Escoriații regiunea antero-laterală a gâtului. Escoriații cot drept flanc stâng. Afirmativ agresiune în urmă cu 8 ore.

Foto-1

UPDATE: Redam mai jos integral dreptul la replica al patronului Adrian Munteanu privind acest scandal, oferit ziardecluj.ro

Va pot intelege solidaritatea cu un coleg de breasla, dar nu si deformarea realitatii prin exagerare. Spuneti „in Janis bataile sunt la ele acasa”, apoi dati doua exemple, pentru un an, din care unul nu are legatura de fapt cu Janisurile. Bataia dintre cei de la Scutul a fost in fata, la strada, la o ora la care clubul era inchis demult (dupa 8:30 dimineata) si a fost o rafuiala intre doua gasti, lucru pe care toata lumea il stie. Eu am aflat de ea din presa, dupa ce au fost arestati!

In cluburi, in general, ca si pe stadioane sau in alte locuri unde se aduna lumea, bataile sunt obsinuite, barbatii, tinerii, se mai si bat, ca asa invata la TV si prin ziare ca e bine sa faca, chiar daca dvs. vi se pare ceva iesit din comun. Asa cum arata un recent studiu, cu care sunt de acord, nici macar nu alcoolul e de vina, ci „prezenta” femeilor (nevinovate, desigur).

Gazul iritant face parte din „recuzita” prevazuta de lege, impusa chiar prin planul de paza de catre politie, deci asupra acestui aspect nu vad ce ar mai fi de discutat. Relevant este, apropo de asa-zisa frecventa ridicata a batailor din Janis (lucru fals, prin raportare simpla la o statistica generala), nu s-a mai folosit gazul de multe, multe luni…

Oamenii de ordine au intervenit cand au putut si au facut ce au putut. Din relatarile amicului dvs. reiese foarte clar ca nu a fost o situatie usoara. Imi este imposibil sa va raspund „de ce nu l-au izolat”. Poate ca nu s-a lasat si a fost foarte violent, situatie care inacadreaza actiunea oamenilor de paza la „legitima aparare”, asa cum bine zice si amicul dvs.

Cat despre „fuga” agentilor de paza, este hilar si fals. N-a fugit nimeni, politia a fost acolo, s-a facut tot ce a fost omeneste posibil. Incidentul a fost aplanat de catre oamenii de ordine (s-a intamplat in jurul orei 2), iar distractia a continuat pana in zori, ca de obicei, fara probleme.
In concluzie, vorbim de un incident izolat, dar nu complet atipic unui club, indiferent care ar fi el. Este regretabil ca sa intampla si astfel de lucruri si se vor mai intampla, mult si bine, pentru ca nimic din ceea ce se intampla in tara noastra, din punct de vedere al legislatiei si educatiei, nu este de natura sa schimbe moravurile si tendintele. Noi nu suntem indrituiti sa ne educam clientii, nu raspundem de faptele lor si nu putem nici macar sa-i impiedicam sa se bata, cu rezultate garantate 100%, daca asta vor ei.

In privinta contactarii mele esuate, e Duminica, totusi, iar urgenta nu era. Sau daca era, exista vreo 5-6 numere de telefon publice, pe site si fb, inclusiv o adresa de mail, pe care se poate comunica in timp real.

Ii dorim domnului Alex Dima grabnica recuperare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.