Târgul de joburi „Zilele Carierei” își deschide porțile la Cluj

Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu și Uniunea Studenților din România organizează în data de 22 mai 2015, la Casa de cultură a studenților Cluj, târgul de joburi „Zilele Carierei”.

Parte a proiectului „Start în carieră – Bune practici europene în consilierea profesională a studenților români” – POSDRU 137360, târgul de joburi destinat studenților și masteranzilor își propune să le prezinte acestora oportunitățile existente pe piața muncii și să le faciliteze accesul în companii multinaționale și locale de top.

Târgul de joburi vizează principalele orașe ale țării. Startul a fost dat la București, pe data de 24 aprilie 2015, continuând în Timișoara, Iași și Craiova. Seria evenimentelor se încheie la Cluj, pe data de 22.05.2015, la Casa de cultură a studenților.

Lansat în iulie 2014 și derulat pe o perioadă de 20 de luni, proiectul „Start în carieră” are ca obiectiv general corelarea educației și învățării cu cerințele companiilor angajatoare. Un prim pas a fost reprezentat de demararea în luna februarie 2015 a sesiunilor gratuite de consiliere și orientare profesională, oferite unui număr de 5000 de studenți la nivel național.

În cadrul celor 13 centre de consiliere înfiintate în principalele universități din țară, studenții beneficiază de sprijin din partea consultanților în carieră și a experților în recrutare și selecție de personal în ceea ce privește: descoperirea propriilor abilități și competențe, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, stabilirea unor obiective profesionale clare și relevante.

Târgul de joburi desfășurat în această primăvară în cele 5 orașe ale țării le oferă tinerilor șansa de a pune în practică cunoștințele acumulate în cadrul ședințelor de consiliere în carieră. Vor fi astfel mai aproape de obținerea joburilor mult visate, pe care companiile le pun la dispoziția lor cu ocazia seriei de evenimente.

În plus, platforma online www.startincariera.ro vine pentru studenții înscriși în program cu o gamă largă de resurse extrem de utile pentru dezvoltarea carierei lor – teste de autocunoaștere, informații referitoare la succesul pieței muncii, marketing și branding personal etc.

Poster_MTS_Zilele_Carierei_Cluj_PHOTOGRAPHER Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.