Ziua Multiculturalității la Cojocna! Mahala Rai Banda cântă la Băile Cojocna!

Descoperă Cojocna, locul unde multiculturalitatea este un mod de viață! La numai 20 de kilometri de Cluj, într-o vale cu lacuri sărate, Cojocna găzduiește pe 1 iunie, cea mai mișto zi a diversității – Ziua Multiculturală Cojocna.

AFIS-DIN-PLIANT-cojocna-ziua-multiculturala-V2-670x336

Deschidem porțile Băilor Cojocna la ora 10 dimineața și nu le închidem până după 12 noaptea. Cât e soarele pe cer, plaja ne stă la dispoziție, artizani locali ne așteaptă cu ateliere interactive, gustăm din ceaunele de gulyas și facem echipe pentru quest-ul cu premii „Descoperă Cojocna”.

După-amiază, ne facem încălzirea cu momente artistice locale, cu  dans, muzică și costume tradiționale. Ansamblurile de cântece și dansuri „Doruleț de Cara”, „Romano Kelipo” și „Kalaris” ne-au pregătit un program divers, cu care ne vor purta prin culturile specifice zonei.

Când se lasă seara, încingem petrecerea cu Mahala Rai Banda, fanfara care a trecut de la nunți în România direct pe scena Operei din Paris. Aduce cu ea un mix uimitor de stiluri muzicale, cu care a încântat publicuri de pe toate continentele, pe scene pe care a cântat alături de nume precum Lenny Kravitz, Scorpions și Mariah Carey.

Accesul la eveniment este gratuit, însă intrarea la băile cu apă sărată se face pentru doritori, separat, la prețul obișnuit de 15 lei/persoană pentru adulți și 10 lei/persoană pentru copii.

Eveniment organizat de ActiveWatch, RomanoButiq, Consiliul Local Cojocna și Brigada Civică Cojocna. Partener: Pensiunea Redabel.

Brigada Civică Cojocna este un grup de inițiativă cetățenească format din tineri (romi, maghiari, români) din comunitatea Cojocna, constituit în septembrie 2014. Membrii brigăzii au fost instruiți în tehnici de advocacy, implicare civică, drepturile omului și jurnalism cetățenesc și sunt sprijiniți să dezvolte portalul web www.maimisto.ro și cel puțin 10 inițiative cetățenești care să îmbunătățească viața oamenilor din comunitatea Cojocna.

Brigada Civică Cojocna este un proiect derulat de ActiveWatch împreună cu RomanoButiQ și Consiliul Local Cojocna, în perioada august 2014 – iulie 2015 și finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 72.242 EUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.