Târgul Satului, în acest weekend, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Asociația pentru Inovare Artistică (A.I.A), invită publicul interesat la Târgul Satului. Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 august 2021, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”.

Târgul Satului este un eveniment ce își propune promovarea producătorilor locali și conectarea lor cu publicul clujean. Totul într-o atmosferă pitorească, în care organizatorii încearcă să ofere participanților experiența satului românesc, prin diverse ateliere de meșteșug, de creație, dar și prin realizarea unui spațiu de relaxare binevenit.

Pentru ca sfârșitul de săptămână să fie cât mai apropiat de atmosfera satului, cei ce vor călca pragul Parcului Etnografic se vor putea delecta cu muzică populară live, iar pentru a experimenta și mai mult viața satului, vizitatorii vor avea șansa de a face o plimbare călare.

Această ediție aduce în fața vizitatorilor producători diverși, cei prezenți putând să plece acasă cu mâncare și ingrediente locale (miere, legume, zacuscă, sarmale, dulcețuri, brânzeturi), săpunuri naturale și produse cosmetice, lumânări din ceară de soia, produse din lavandă, tricotaje, bijuterii din lut polimeric, argint sau cupru, jucării și articole pentru copii din bumbac și multe, multe altele.

Odată trecuți de poarta muzeului, aceștia vor mai descoperi obiecte de decor (casă și grădină), îmbrăcăminte și accesorii, cadouri, divertisment.

Vineri, 27 august a.c., târgul va avea loc în intervalul orar 10-17, ultima intrare fiind la ora 17, iar sâmbătă și duminică, respectiv 28 și 29 august 2021, manifestarea se va desfășura între orele 11 și 18, accesul în Parc fiind permis până la ora 18.

Vineri, pe parcursul întregii zile, prețul biletului este cel practicat de muzeu (6 lei adulți, 3 lei studenți și pensionari, 1,5 lei elevi și preșcolari). În zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10-11 și 17-18, accesul în Parc se face în baza biletului de intrare achiziționat de la casa de bilete de la intrarea principală a Parcului și este cel practicat de muzeu în general. În intervalul orar 11-17, biletul costă 15 lei și poate fi achiziționat online, prin IaBilet (https://www.iabilet.ro/bilete-cluj-aia-la-sat-editia-a-4-a-66939/) sau la intrarea în muzeu.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, persoanele interesate să participe la acest eveniment sunt rugate să poarte mască în zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică și să utilizeze dezinfectantele puse la dispoziție.

Doritorii sunt așteptați la satul din oraș, pentru a se bucura de produse locale și activități pentru toată familia, într-un cadru pitoresc. Evenimentul poate fi urmărit aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.