Tenorul José Carreras concertează în premieră la Sala Polivalentă din Cluj, pe 29 noiembrie 2015

Renumitul tenor José Carreras va concerta pentru prima dată în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, în data de 29 noiembrie 2015, după doi de la cea mai recentă vizită în România.

jose carreras

José Carreras le va oferi clujenilor un concert din care nu vor lipsi celebrele melodii ale perioadei „Belle Époque”, dar nici cunoscutele sale arii de operă, operetă şi musicaluri. Concertul se va numi „The Very Best Of José Carreras” şi îi va încânta pe fani cu cunoscutele piese „La Donna e Mobile”, „Nessun Dorma”.

Născut în Barcelona, Carreras a studiat muzica în oraşul natal. În 1970 şi-a început carieria muzicală la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, jucând în piesele Nabucco şi Lucrezia Borgia. Cariera artistului cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe marile scene muzicale ale lumii, cele mai importante fiind: Andrea Chenier, La Boheme, Tosca, Werther, Don Carlo, Carmen, Forta Destinului, I Pagliacci, Elixirul Iubirii si Bal Mascat, dar şi înregistrări cu mari artişti care au activat în afara ariei muzicii clasice, printre care Diana Ross, Klaus Meine, Charles Aznavour, Sarah Brightman. Pe lângă reprezentaţiile de operă, acesta a susţinut recitaluri în cele mai renumite săli de concerte din lume. Întregul său repertoriu include peste 600 de titluri interpretate, ce acoperă o paletă largă de stiluri muzicale de la baroc până la contemporan.

José Carreras a facut parte din proiectul „Cei trei tenori”, alături de Placido Domingo şi Luciano Pavarotti, cu care a început în 1990 o serie de concerte foarte populare, ce au continuat până în 2003. Primul concert în scop caritabil al celor trei magnifici a avut loc la Roma, cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal. Datorită succesului uriaş, concertele în această formulă au continuat vreme de 14 ani. Albumul „Carreras-Domingo-Pavarotti: The Three Tenors In Concert” deţine recordul Guinness Book pentru cel mai bine vândut album clasic.

Denumit de criticii de gen ca fiind tenorul cu cea mai frumoasă voce a zilelor noastre, José Carreras a dovedit lumii întregi că nu este doar un mare artist, ci si un filantrop. După ce în 1988 a câştigat lupta cu leucemia şi a înfiinţat „Fundatia Internationala José Carreras pentru lupta impotriva leucemiei”, José Carreras a reuşit să se implice activ pentru strângerea fondurilor necesare oamenilor diagnosticaţi cu leucemie şi să doneze fundaţiei sume importante din onorariile concertelor susţinute de el, dar şi din vânzările de CD-uri.

Biletele la concertul de la Sala Polivalentă din Cluj costă între 150 şi 500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.