Patronul unui club anunţă că îşi închide localul: „12 ani am pus viaţa a mii de oameni în pericol”

Patronul Clubului Expirat din București, Andrei Şoşa, spune că 12 ani a pus viaţa a mii de oameni în pericol şi că nu îşi va mai asuma vieţi şi va închide localul, afirmând că este prieten cu unul din patronii de la Colectiv, care va face puşcărie.

andrei sosa patron club expirat bucurestiAndrei Şoşa a scris luni dimineaţă, pe Facebook, că îşi cere scuze şi îşi asumă faptul că, din 2003, a pus „viaţa a mii de oameni în pericol, weekend de weekend şi câte-odată şi în timpul săptamânii”.

„Poate, să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aş fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eşuat în «meseria» asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoaşterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea, să văd câţi amperi sunt în tabloul de siguranţe şi dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule avarii electrice în ăştia 14 ani. Şi multe improvizaţii…”, a scris el.

Patronul Clubului Expirat adaugă că, în opinia sa, localul, alături de Fire şi Club A, este între cele mai vechi care încă mai funcţionează în Bucureşti.

„Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Ştiu că o să facă mulţi ani de puşcărie. Ar fi trebuit să mă ia şi pe mine. Chiar dacă, până la experienţa actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul”, afirmă el.

Pe de altă parte, el spune că a făcut un bilanţ al taxelor pe care le-a plătit statului român doar în ultimii cinci ani, adică 2.700.000 de lei, şi se întreabă ce a făcut statul cu aceşti bani.

„Banii ăştia sunt banii plătiţi de fiecare care a băut o bere prin Expirat… Am funcţionat pe «propria răspundere» de 14 ani… Ne-a «tras cineva de urechi» în anii ăştia? Ştiu şi văd că funcţionarii statului stau pe salarii de 2 lei şi ar trebui să-şi asume multe. Ştiţi care e paradoxul – clădirea în care e Expiratul şi Energiea este construită în 1913 ca o investiţie privată de un doctor – Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat maşina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină – Spitalul Municipal. Vă daţi seama «câţi bani făcea» un medic acum 100 de ani? Ştiti cum se obţine autorizaţia de funcţionare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecţie, o taxă etc. Şi prin aprilie se eliberează autorizaţia. Credeţi-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze şi să dea o autorizaţie pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în 4 luni…”, susţine Andrei Şoşa.

El spune că „nimeni nu îşi asumă responsabilităţi”. „Şi mă repet şi mă pun în capul listei. Vrem demisii şi aşa ar trebui să facă nişte oameni normali la cap. Încă nu conştientizăm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăţiei, ci asumarea unui sistem în care eşti şi care nu funcţionează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat, nu a funcţionat. Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din Bucureşti se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieţi. Sau poate pot. Om vedea”, afirmă el.

Patronul Clubului Expirat adaugă că „a venit mult anunţatul control de la Ponta”. „20 de uniforme de la Poliţia locală. O singură domnişoară de la ISU. Luni dimineaţa, înainte să merg la Rugină, o sa trec să văd dacă am greşit în «declaraţia pe propria răspundere». Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a păţit nimeni nimic grav în aceşti ani. Din partea poliţiei locale, după toate actele cerute, am primit amenda 1.000 lei că mai aveam terasa deschisă (afară erau 8-10 grade). Principiul românesc al oricărei autorităţi că trebuie să dăm oricum amendă”, spune el.

Şoşa menţionează că în Sectorul 4 primarul zice că nu ştie şi nu îşi poate asuma nicio vină, iar „în sectorul 5, nu mai avem primar – cred că ştiţi…”.

„Din păcate statul este duşmanul «de clasă» al oricărui «mic/ mediu» comerciant. Ăla mare are lobby, noi suntem «mici/medii şpăgari». Pardon!!! Bre… Ar trebui să ne fie partener… dar asta e o altă discuţie. (…) Atâtea astea am vorbit atât de des cu Rugină pentru că am ştiut/ văzut/ criticat/ dezbătut degeaba la un şpriţ… „, îşi încheie Andrei Şoşa mesajul postat pe Facebook.

În urma tragediei de vineri seară din clubul bucureştean Colectiv au murit 30 de persoane, iar peste 180 au fost rănite, 137 dintre ele fiind internate, duminică seară, în spitalele Capitalei, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.