Tomas Ryde este noul antrenor al naționalei feminine de handbal

Federația Română de Handbal a ajuns la un acord cu antrenorul suedez Tomas Ryde pentru preluarea funcției de antrenor principal al naționalei de senioare. Ryde a acceptat propunerea federației și a semnat deja contractul, iar obiectivul său este calificare la Campionatul Mondial din decembrie în Danemarca.

thomas ryde

Tomas Ryde este unul dintre cei mai importanți antrenori din handbalul mondial, având o experiență uriașă la vârful competițiilor feminine. Tomas este câștigător al Ligii Campionilor cu echipa daneză Viborg în 2006, dar și câștigător al campionatului Danemarcei în 2006 și 2008, ca și al Cupei în 2007 și 2008. De asemenea Tomas a fost în două rânduri antrenorul naționalei feminine a Suediei, pe care a dus-o în elita echipelor de profil. Ani la rând, echipele conduse de Tomas Ryde au dominat competițiile din Suedia, câștigând repetat campionatul și cupa fie cu Tyreso sau Skuru HF.

Tomas Ryde va fi ajutat în activitatea sa de Bogdan Burcea. Președintele FRH, Alexandru Dedu spune de ce ales soluția Tomas Ryde: „Suntem foarte bucuroși ca domnul Tomas Ryde a acceptat să colaborăm. Împreună cu domnul Bogdan Burcea sperăm să fie cuplul de antrenori care să aducă performanțele dorite de noi toți. Am incercat să avem o continuitate pe banca tehnică a echipei naționale feminine, iar faptul că domnul Burcea este in staff de niște ani buni este o garanție pentru asta. Fiindcă este și vorbitor de limbă engleză, mesajele de la antrenori la jucătoare și invers vor fi corect transmise si înțelese. În același timp ne-am dorit să avem un antrenor principal cu un CV bogat, cu experiență și, cel mai important, cu o mentalitate profesionistă și de invingător. Consider că talentul unanim recunoscut al fetelor noastre trebuie cristalizat intr-o rigoare tactică modernă. Sunt convins că domnul Ryde impreuna cu domnul Burcea sunt capabili de acest lucru. Hai România!”.

Vicepreședintele FRH, Narcisa Lecușanu: „Consider oportun momentul de cooptare in staff-ul tehnic al lotului national de senioare al unui tehnician de altă naționalitate. Pentru mine este important ca în timpul scurt al acțiunilor lotului național de senioare ca staff-ul tehnic implicat să găsească soluțiile viabile pentru a reuși calificarea la Campionatul Mondial din decembrie 2015 din Danemarca.”

Tomas Ryde spune că de abia așteaptă să-și reia activitate pe bancă: „Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O națiune și o echipă cu istorie in contributia pe care a avut-o la felul in care handbalul se joaca acum.

Ce îmi place la jucătorele românce e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic și că joacă foarte corect.

A fost un proces destul de rapid cu Alexandru si Narcisa, care au dat dovada de profesionalism. De asemenea, apreciez felul in care Federația s-a ocupat de acest proces pas cu pas. Partenerii mei de la Serica Consulting si familia mea m-au susținut până la final. Sunt sigur că vom face lucruri extraordinare împreună.

Calificarea din iunie nu e una usoara, dar e normal să fie așa. Vom fi pregătiți 100% pentru cele 2 meciuri și vom contribui cu toată pasiunea și expertiza noastră pentru a face față acestei provocări, ca în final să ajungem la Campionatul Mondial si la Olimpiada de la Rio.”

Primul test al naționalei României, condusă de Tomas Ryde va fi Trofeul Carpați care se va desfășura la Cluj în perioada 20-21 martie. Alături de România se vor afla naționalele Braziliei, Suediei și Germaniei.

Noul antrenor al naționalei României va debuta la Cluj-Napoca, în cadrul Trofeului Carpați, care se va desfășura în perioada 20-21 martie 2015, în Sala Polivalentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.