Toni Doboș, fost președinte la „U” Cluj, a recunoscut că a luat mită de la Becali în dosarul „Valiza”

Fostul președinte al Universității Cluj, Anton Doboş, și-a recunoscut vina în Dosarul Valiza și a semnat un acord cu procurorii DNA.

toni dobos1

Doboș a admis că a primit 1.7 milioane de euro de la finanțatorul Stelei, George Becali, pentru ca „U” Cluj să nu piardă cu CFR Cluj.

Doboș a recunoscut că, în perioada 4-7 mai 2008, „în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu.

Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008. În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboș Anton a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni”, se arată într-un comunicat DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.