Topul celor mai căutaţi fugari români în 2013

Mafioţi, terorişti sau lideri spirituali controversaţi. Ei sunt cei mai faimoşi români aflaţi pe lista celor mai căutaţi fugari din 2013, potrivit unui material realizat de România TV.

mascati_02803100

Cel mai vechi fugar român este interlopul Ion Clămparu. El a plecat din România în urmă cu 10 ani, iar în 2011 a fost arestat în Spania, pentru proxenetism.

„Nu mă pot condamna aici. Nu sunt vinovat. Pot să mă acuze că nu plătesc tva, că merg la prostituate”, declara Clămparu în 2011.

Procurorii îl contrazic pe Clămparu, poreclit „cap de porc”. Mărturiile victimelor sunt cutremurătoare. El maltrata prostituatele, iar pe cele care se revoltau le dădea pradă câinilor, după ce le smulgea dinţii.

De mulţi ani este căutat şi Gregorian Bivolaru. Guru este judecat pentru perversiuni sexuale şi act sexual cu minori, dar din 2004 a fugit din România şi există informaţii că ar fi în Suedia.

Şi Omar Hayssam trăieşte departe de România. Cu două condamnări în ţară şi cunoscut pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, omul de afaceri sirian este de negăsit.

Ultimii dispăruţi sunt Codruţ Marta şi Diana Gasparovici. Marta, apropiat al lui Sorin Blejnar, este cercetat pentru evaziune fiscală, iar din mai 2012 a dispărut fără urmă. Şi Diana Gasparovici, condamnată în dosarul Trofeul Calităţii, este de negăsit.

În 2012, poliţiştii au reuşit să aducă în ţară peste 1.200 de infractori urmăriţi internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.