Tramvaiul va avea propria ruta intre Cluj Arena si Opera Maghiara

tramvai movDupa modernizarea liniei de tramvai din Cluj-Napoca, autoritatile locale au introdus patru garnituri noi in circulatie in ultimul an. Cu toate acestea clujenii care folosesc acest mijloc de transport se plang ca, in special in zona Operei Maghiare, tramvaiul este blocat in trafic.

„Circulaţia acestor tramvaie dinspre Mănăştur spre gară şi spre zona industrială întârzie pe traseu enorm de mult din cauza semaforului de la Parcul Municipal, unde se stă şi şapte ture în orele de vârf când oamenii merg la servici în zona industrială”, se arata intr-o sesizara furnizata de un clujean.

Municipalitatea a anunţat că aceasta problema se va remedia odata cu modernizarea tramei stradale aferentă liniei de tramvai, a cărei licitaţie de execuţie este în derulare.

Potrivit autorităţilor, lucrarile vizeaza lărgirea carosabilului de pe Splaiul Independeţei (înspre Someş), astfel încât linia de tramvai între strada George Coşbuc şi Opera Maghiară va fi cale proprie separată de restul autovehiculelor prin obstacole fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.