Transylvania College, între şcolile de elită ale lumii

transylvania-college-cluj„Transylvania College” din Cluj-Napoca a devenit prima şcoală din România şi din Sud-Estul Europei care a fost inclusă în reţeaua „Round Square” a şcolilor de elită ale lumii.

Potrivit unui comunicat emis de „Transylvania College – The Cambridge International School in Cluj”, transmis, luni, AGERPRES, unitatea clujeană de învăţământ a fost acceptată, la sfârşitul lunii ianuarie, în organizaţia internaţională „Round Square Schools”, din care mai fac parte doar 80 de alte şcoli din lume.

„Dintre acestea, doar 20 de şcoli sunt în Europa, precum ‘Ermitage Paris’ din Franţa, ‘Beau Soleil’ din Elveţia, ‘Schule Schloss Salem’ din Germania – considerată una dintre şcolile de top din Europa – şi renumitul ‘Gordonstoun’ din Scoţia, care l-a avut ca elev pe Prinţul Charles al Marii Britanii. ‘Transylvania College’ este prima şi singura şcoală membră Round Square din Sud-Estul Europei. Anunţul că ‘Transylvania College’ a fost acceptată ca şi membră a ‘Round Square’ a fost făcut cu ocazia întrunirii Consiliului European Regional, care a avut loc între 25 şi 27 ianuarie, în Marrakesh, Maroc”, se spune în comunicat.

Statutul de membru al „Round Square Schools” aduce numeroase oportunităţi pentru elevi şcolii, precum posibilitatea de a participa la schimburi de experienţă cu alte şcoli membri sau de a studia în aceste unităţi un semestru sau un an, printr-un program de reciprocitate.

De asemenea, elevii vor putea participa la programe de responsabilitate socială şi implicare în comunitate. Şi profesorii se vor bucura de oportunităţi de dezvoltare profesională prin participarea la conferinţele organizate de „Round Square” în şcolile membre. Ei vor avea şi posibilitatea să predea, pe perioade determinate, în unităţi de învăţământ ale reţelei.

Reprezentanţi ai Consiliului de Administraţie al „Round Square Schools” au efectuat mai multe vizite la „Transylvania College” în 2012, iar cea mai recentă a fost în ianuarie 2013, în scopul unei evaluări finale a performanţelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.