Trei sate clujene din comuna Baciu vor avea apă potabilă din această vară

Veste bună pentru locuitorii satelor Mera, Rădaia și Suceagu din comuna Baciu. Până în vară vor fi finalizate și date în funcțiune rețelele de apă potabilă.

„Ne apropiem de final cu proiectul introducerii  apei potabile în satele aparţinătoare comunei Baciu. La Mera s-a spălat rezervorul şi încep probele. Şi pentru Rădaia şi Suceagu. Până în vară ar trebui ca reţeaua să fie funcţională”, a declarat primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureşan.

Consilul Judeţean Cluj a precizat că stadiul lucrărilor la acest proiect este unul avansat.

„În ceea ce privește proiectul de alimentare cu apă din satele Mera, Suceagu și Rădaia, lucrările sunt extrem de avansate, până în acest moment fiind deja finalizată conducta de aducțiune, respectiv peste 90% din rețeaua de distribuție, adică 21,6 km”.

De asemenea, încă alte patru localităţi vor avea apă potabilă din 2019, Sălicea – comuna Ciurila, Boju – comuna Cojocna, respectiv Bădești și Chidea – comuna Vultureni.

Lucrarea de alimentare cu apă în localităţile comunei Baciu este un proiect la care autorităţile locale lucrează de cinci ani, împărţit pe mai multe faze. În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km între Viştea şi Rădaia, din fondurile primăriei, şi a fost realizată conducta până la şcoala din Suceagu şi până la o cişmea publică, având o valoare simbolică.

În cea de-a doua etapă a urmat distribuţia în cele trei sate, Suceagu, Mera, Rădaia, în cadrul unui proiect pe care îl gestionează Compania de Apă Someş. Lucrările au demarat în luna aprilie 2018, iar termenul de execuţie este de un an. Valoarea proiectului este de 6,7 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.