Tudor Giurgiu, atac virulent pe Facebook la autoritati, dupa ce politia a deschis circulatia aseara in timpul filmului din Piata Unirii!

Presedintele Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a lansat un atac virulent la adresa autoritatilor locale pentru ca a permis politiei sa deschida circulatia rutiera in timpul filmului de aseara din Piata Unirii, „Povestea iubirii”, in prezenta regizorului Radu Mihaileanu si a marelui actor Sir Derek Jacobi.

„Din nou 3000 de oameni aseara la proiectia cu „Povestea iubirii” din Piata Unirii, cu coada imensa la bilete la intrare (se vede si in poza) Prima mare coproductie internationala filmata (si) in Cluj sau in alte locuri din judet. Interes maxim, atmosfera festiva, emotii, adaug aici si prezenta uriasului actor care este Sir Derek Jacobi sau a regizorului Radu Mihaileanu.

Ei bine, toate astea nu au fost de ajuns pentru a convinge Primaria sau/si Politia rutiera ca e inoportun sa dea drumul circulatiei in jurul pietii, sub pretextul unui val de nestavilit de clujeni care se reintorc in oras dupa vacanta.

Ce s-o mai dregem, ne-am facut de rahat! Adica nu conteaza ca facem un festival major care pune Clujul pe harta (m-am intalnit ieri cu un jurnalist de la Huffington Post Italia care era surprins ca Clujul e total necunoscut in Italia), nu conteaza ca aducem business in oras, toate astea palesc atunci cind vine vorba ca o data pe an, zece zile, sa cream conditii civilizate de confort vizual si mai ales fonic spectatorilor care aleg sa vada film in Piata Unirii. Spre ex. aseara, spre finalul filmului, un moment tandru, liric intre personaje a fost „spart” de claxoanele unui bou (probabil nu era clujean, altfel nu-mi explic).

Stimati domni care luati decizii atit de „intelepte”, poate va stam in git in astea 10 zile, poate va doriti sa plecam din Piata Unirii (se rezolva si asta dar va trebui sa dati socoteala clujenilor), poate vi se pare ca merge sa vezi filmul si asa, cu carduri de masini prin preajma. Va spun eu insa, nu se poate. Eu vreau performanta si standarde inalte de calitate in festival.

Stiu ca nu e neaparat ce va preocupa si pe dvs dar noi asa am ajuns sa facem un eveniment respectat in toata lumea. Daca vi se pare putin, dati drumul la toata circulatia in timpul filmelor, o sa vina si Alain Delon sa se bucure si el de zgomot si claxoneala.

Daca va pasa, transmiteti-ne scuze si va fi ok.

PS Nu-mi spuneti ca a fost o situatie exceptionala aseara, nu am vazut valuri sau cozi uriase de masini cum vad in Bucuresti pe DN1 duminica seara post-vacanta. V-ati pripit si ati stricat un pic unul din evenimentele de virf ale TIFF2017″, a scris presedintele TIFF pe Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.