TUPEU. Gelu Voican Voiculescu, inculpat în Dosarul Revoluției, scos cu jandarmii și cu capul spart din Piața Universității. „Criminalule, mi-ai omorât copiii”

Mai mulţi lideri politici au fost prezenţi sâmbătă la troiţa din Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a comemora 30 de ani de la Revoluţia din 1989.

Fostul premier Petre Roman a fost apostrofat de mulţime, iar Gelu Voican Voiculescu, judecat în dosarul Revoluţiei, a scăpat de furia mulţimii cu ajutorul jandarmilor, dar cu capul spart, după ce a fost lovit cu o cârjă.

Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi a discutat câteva minute cu oamenii prezenţi.

Un gest similar au făcut premierul Ludovic Orban şi liderul USR Dan Barna. 

La ceremonia de comemorare a victimelor Revoluţiei din 1989 şi-au făcut apariţia şi Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, huiduit şi îmbrâncit de foştii revoluţionari prezenţi, dar şi Petre Roman, căruia un bărbat i-a strigat „criminalule”. 

Inculpat în Dosarul Revoluţiei pentru crime împotriva umanităţii, Voican Voiculescu a fost nevoit să părăsească zona, după ce a fost huiduit şi lovit, fiind scos de jandarmi cu capul spart. 

„Criminalule! Mi-ai omorat copiii, nenorocitule!”. „Nu îţi este ruşine, criminalule? Du-te la puşcărie. Ai tupeu să vii aici?“, i-a strigat mulţimea furioasă, în timp ce era scos de jandarmi din mulţime. 

FOTO Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.