U-Banca Transilvania, calificare cu emoții în Final Four-ul Cupei României, după 84-81 cu BCM U Pitești

Încurajați de un public entuziast prezent în număr de circa 2000 de spectatori în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania au suferit în returul cu BCM U Pitești din sferturile Cupei României, dar până la urmă au reușit să câștige, cu emoții pe final, meciul la o diferență de trei puncte, atât cât aveau nevoie pentru a se califica în semifinalele competiției.

U-BT Cluj Napoca - BCM U Pitesti 84-81 (eclujeanul.ro-w800-h600

Scorul final a fost 84-81 (24-23 / 17-11 / 20-24 / 23-23), după ce în tur piteștenii s-au impus la două puncte (62-60).

Clujenii au început în forță primul sfert și au trecut la conducere pe tabelă încă din primele minute, însă oaspeții au recuperat și s-au apropiat la un punct diferență după primele zece minute, avantaj care a crescut în favoarea Clujului la șapte puncte după sfertul secund (41-34).

Gazdele au avut la un moment dat un avantaj de 11 puncte pe tabelă în sfertul al treilea, dar loviturile de trei puncte ale piteștenilor au fost decisive, scorul după actul trei fiind unul care le-au dat emoții fanilor, 61-58.

Ultimul sfert a fost unul dramatic, clujenii nu au reușit să mențină un avantaj liniștitor până la final și au încheiat meciul cu emoții. În ultimele două secunde, avantajul era de un singur punct în favoarea clujenilor, care au avut atacul, mingea a ajuns la Zigeranovic, care a reușit să înscrie de sub panou în ultima secundă și să stabilească scorul final.

u-bt-bcmupitesti

Pentru Pitești, au marcat Mladenovic 16, Ross 12, Pustozvonov 11, Tudor 11, Stăncuț 9, Vlaicu 8, Chirof 6, Stamenkovic 5 și Jogela 3.

Declarații la final de meci

„Am întrerupt această serie negativă de meciuri pierdute pe final, trebuia să spargem gheața și să învingem la cel puțin trei puncte. Mă bucur pentru calificare, însă nu sunt mulțumit pentru modul în care ne-am apărat în sfertul al patrulea, am făcut prea multe greșeli, permițându-le adversarilor noștri să marcheze câteva aruncări de trei puncte. Vreau să remarc procentajele foarte bune ale jucătorilor români de la Pitești care, practic, i-au ținut în joc. A fost foarte greu să îi contracarăm. Suntem fericiți pentru calificare, am jucat puțin mai bine ca la Pitești și sper ca la următoarele jocuri să ne intrăm în ritm, mai ales la rotația normală. La ultima fază, toată apărarea adversarului s-a concentrat pe Adamovic și Tudor Gheorghe a rămas liber, schema nu era pe el făcută. Filip a fost silit să dea mingea, dar pe undeva mă bucur pentru acest copil că a apucat să joace asemenea finaluri de meci, pentru că de aici înveți și mă bucur că echipa prinde încredere în el și când vom avea nevoie, ne va ajuta. Din punctul meu de vedere, nu aș vrea Final Four-ul la Cluj, pentru că, de regulă, cine câștigă licitația nu câștigă trofeul!”, a declarat antrenorul Marcel Țenter.

„E frumos că am putut să ajut echipa să ne calificăm la Final Four, însă nu coșul meu din final a fost important. Am muncit mult ca echipă pentru calificare și schema asta o exersăm în fiecare zi, trebuia să iasă. E un meci pe care l-am câștigat în ultima secundă, era bine să fie mai lejer, însă cu doi români în permanență pe teren e mai greu. E bine că ne-am calificat și trebuie să uităm ambele meciuri cât mai repede, de mâine ne gândim din nou la campionat, la următorul meci. Eu cred în echipa aceasta și voi crede de fiecare dată, toți băieții credem în noi, la fel antrenorii, conducerea, tot clubul. Pentru noi, nu contează unde vom juca Final Four-ul, noi oriunde jucăm, trebuie să câștigăm!”, a susținut la finalul meciului autorului coșului calificării, Ivan Zigeranovic.

CSM Oradea a fost prima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României, după ce dispus de Steaua, iar celelalte două echipe urmează să fie stabilite după disputarea meciurilor dintre SCM U Craiova – BC Mureș și Dinamo București – Energia Rovinari.

Următorul meci pentru U-BT Cluj va avea loc în campionat, în 16 ianuarie, pe teren propriu, cu Steaua CSM EximBank București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.