U-Banca Transilvania, prima semifinalistă a Ligii Naționale de baschet masculin

U-Banca Transilvania a făcut pasul spre semifinalele Ligii Naționale, după ce a invins, în deplasare, SCM U Craiova și în meciul al treilea al seriei, scor 71-107 (17-33, 17-28, 23-28, 14-18).

După un început de meci ezitant pentru ambele formații, cu un singur punct pus pe tabelă în primele două minute, U-Banca Transilvania a turat motoarele și diferența a sărit repede la peste zece puncte în dreptul nostru. La scorul de 2-13 în minutul 4, Vladimir Vuksanovic a cerut primul timp de odihnă al jocului.

Până la finalul perioadei, clujenii au înscris cu generozitate din toate pozițiile și cu felurite procedee, scorul fiind concludent: 17-33.

Sfertul al doilea a continuat la fel ca finalul primei părți, scorul arătând rapid dublu în dreptul oaspeților (21-42, min. 13). De alfel, puțin peste 15 minute de joc au fost suficiente pentru ca U-Banca Transilvania să înscrie 50 de puncte (scor 28-50, min. 15). Scorul la pauză se încadra în tiparul seriei cu Craiova: 34-61.

Ca și în precedentele două întâlniri, cifrele statistice înregistrate la pauză de U-Banca Transilvania erau impresionante: 12 aruncări de trei puncte înscrise (din 20 de încercări), 10 din 13 la aruncările din semicerc, 20 de pase decisive, 20 de recuperări.

Singurele capitole la care oltenii au stat mai bine au fost mingile pierdute (4-6) și intercepțiile (4-2).

La reluare, jocul a curs în aceleași coordonate, jumătatea sfertului al treilea consemnând șase marcatori pentru U-Banca Transilvania, toți cu peste 10 puncte înscrise. Finalul sfertului a prins U-BT Cluj cu mai puțin folosiții Gheorghe și Toth în teren de minute bune, iar pe tabelă doar Jucan și Toth nu puseseră puncte.

Au rezolvat amândoi această problemă la începutul sfertului al patrulea, Jucan fiind și de această dată, similar meciului doi al seriei, marcatorul punctului cu numărul 100, de această dată mai devreme, în minutul 34 (scor 61-100).

Până la final, jocul și-a pierdut din spectaculozitate, ambele echipe părând să aștepte finalul. S-au consemnat câteva reușite frumoase în duelurile Kuti – Popa sau Toth – Șolopa, de ambele părți, însă au fost și multe mingi pierdute, ratări din poziții clare sau pase greșite.

Baschetbaliștii clujeni au închis astfel seria în minim de meciuri și așteaptă rezultatul întâlnirilor Oradea – Timișoara pentru a-și cunoaște adversarul din semifinale.

„Sunt bucuros că ne-am atins obiectivul, acela de a încheia această serie într-un număr minim de meciuri. Scorul contează prea puțin, contează că am făcut ceea ce am plănuit să facem. Urmează o pauză de aproape două săptămâni pentru noi, ceea ce nu este foarte bine, însă așa este sistemul competițional, nu avem ce face. Ne întoarcem în sala de antrenament și vom pregăti seria semifinală!”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul jocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.