„U” BT Cluj-Napoca a învins fără probleme campioana CSM Oradea: 93-78! Urmează derby-ul Transilvaniei cu Sibiul!

Baschetbaliştii de la U-Banca Transilvania au obţinut o victorie facilă duminică seara, 6 ianuarie, în BT Arena, împotriva campioanei en titre CSM CSU Oradea, scor 93-78 (26-19 / 21-17 / 24-19 / 22-23), confruntarea contând pentru etapa a 13-a din Grupa A a Ligii Naţionale.

Susţinuţi frenetic de un public fierbinte format din circa 2500 de spectatori, trupa lui Silvăşan a început în forţă meciul şi s-a instalat la conducere pe tabelă încă din primul sfert, oferind chiar şi câteva momente de spectacol sub panoul advers.

Cu un Dykes, din nou, în formă de zile mari şi înscriind din toate poziţiile, dar şi cu noua achiziţie Darrin Dorsey, aflat la primul joc în tricoul alb-negru, reuşind să înscrie 15 puncte, „U” BT Cluj-Napoca a fost echipa mult mai bună şi mai determinată.

Oaspeţii nu au reuşit să contracareze jocul bun al „studenţilor” şi nici să preia conducerea, fiind surclasaţi de Dykes şi compania, care au depăşit ecartul de 15 puncte.

Campioana nu a reuşit să le pună probleme şi să le dea emoţii clujenilor, astfel că nu s-a pus problema învingătoarei din acest derby.

De la „U” BT Cluj cel mai bun marcator a fost, din nou, Kyndall Dykes, cu 20 de puncte, urmat de Dorsey (15 pct), Rasic (12), Calnicenco (10), Kuti (10), Washburn (8), Marinov (7), Torok (6) şi Easley jr. (5).

Cei mai buni marcatori de la Oradea au fost: Zekovic (23 puncte), Richard (21), Ginyard (10), Denison (9), Valeika (5), Nicolescu (5), Pasalic (3) şi Watson (2).

Caseta cu declaraţii

„După un sfârșit de an mai puțin reușit, cu înfrângerea de la Craiova, am început bine. Ne doream foarte mult această victorie, nu că ar fi contat prea mult în economia clasamentului, însă tot timpul meciurile cu Oradea și cu Sibiul sunt un motiv de mândrie, vrei să arăți că ești o echipă bună, o adevărată pretendentă la titlu. Îmi felicit jucătorii că au demonstrat din plin acest lucru în această seară.

Am arătat consistență, ne-a ajutat și intrarea cât de cât în ritm a lui Dorsey, pe care nu am putut să îl folosim la antrenamente până acum, însă s-a văzut ce fel de jucător este. E tipul de conducător de joc care poate să și înscrie, să facă diferența, însă este și cerebral, nu se pierde în momentele importante, cred eu căne va ajuta foarte mult. E important să rămânem sănătoși.

Trebuie să găsim soluții pentru a suplini lipsa lui Vlad, am construit lotul așa, ne-am bazat că Vlad poate să joace, însă a venit probema asta cu hepatita și ne-a dat peste cap. Calnicenco, dacă joacă pe postul lui Vlad, este un profil asemănător de jucător, nu poți să îl lași liber la trei puncte, este un shooter foarte bun, vreau să prindă încredere, să ne ajute.

Pe de altă parte, și Roli a jucat foarte bine astăzi, iar Kuti a fost senzațional în prima parte a meciului, atât în apărare, unde e un «animal» când își dorește, cât și în atac!”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan la finalul meciului.

„Dedic victoria fiului meu, astăzi este ziua lui de naștere și trebuia să fac ceva special pentru el. Bineînțeles, o victorie împotriva unui rival precum Oradea este cu atât mai plăcută. Am jucat bine ca echipă, am luptat împreună, ne-au intrat aruncările și am obținut victoria. Ne dă multă încredere o victorie cu ei, sunt echipa campioană și vor fi până când cineva va schimba acest lucru. I-am învins și ne dorim să facem la fel cu Sibiul, suntem foarte încrezători în acest moment, după acest meci, am jucat colectiv, ca o adevărată echipă, de aici sperăm să creștem în continuare!”, a declarat Dykes.

Următorul joc oficial pentru U-Banca Transilvania va fi sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 17:30, în eternul Derby al Transilvaniei, cu CSU Sibiu, tot în BT Arena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.