U-BT Cluj-Napoca, înfrângere neașteptată și în meciul 4, iar calificarea în finală se decide la Cluj!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a fost învinsă și în cel de-al doilea joc disputat la Oradea, în cadrul semifinalelor Ligii Naționale, după un meci nerecomandat cardiacilor, scor 85-76 (22-15, 19-13, 18-24, 26-24)

Gazdele au avut un început, similar jocului de luni, în forța și anesteziind parcă defensiva clujenilor, dar și anulând orice intenție ofensivă. A rezultat un joc anost al baschetbaliștilor alb-negri, cu orădenii purtați pe val de publicul ce a umplut arena „Antonio Alexe” până la refuz.

Deja, la pauză bihorenii aveau un avantaj de 13 puncte, după ce avuseseră chiar mai multe.

La reluare, parcă ambele echipe s-au speriat să modifice tabela, astfel că în primele două minute nu s-a înscris nimic, iar în prima jumătate a sfertului al treilea abia erau opt puncte marcate în total.

Introducerea lui Jucanîn teren a adus un plus de agresivitate atât de necesar, mai ales pe faza defensivă. U-Banca Transilvania a reușit, astfel, să înscrie primele puncte pe contraatac pe finalul perioadei și a strâns scorul la doar două posesii.

Forcingul a continuat și în ultimul sfert, însă gazdele au simțit că trebuie să facă risipă de energie. A rezultat un joc animat, cu destule greșeli de ambele părți, însă și cu reușite care au detonat atmosfera, și așa incendiară.

Accidentarea lui Rasic a scos din scenă omul care, cu aruncările de la distanță înscrise în ultimele 15 minute de joc, părea că este capabil să aducă U-Banca Transilvania la conducere de unul singur.

Până la final, deși echipa noastră a reușit să se apropie la trei puncte în ultimul minut, și-au ținut cumpătul de la linia de libere și Oradea trimite seria semifinală în decisiv.

Meciul 5 al seriei se va disputa sâmbătă, la Cluj-Napoca, cu ambele echipe pe marginea prăpastiei: una dintre ele va cădea în finala mică!

„Un meci foarte intens, în care, spre deosebire de primul, noi am început mai tare mental, mai agresiv, însă se pare că nu a fost destul. Nu am reușit să fim lipezi pe finalizare și, din nou, Oradea a preluat controlul la începutul meciului. Vreau să îi felicit pentru lupta pe care au dus-o în teren, și noi am luptat cât am putut, ne-am bătut cu ei, însă astăzi au fost mai buni ca noi. Asta este, scorul este 2-2, avem un meci care pe care, cu siguranță ne dorim să îl câștigăm. L-am folosit pe Kariniauskas, pentru că am dorit să mai am o soluție la creație, să le dau mai multe momente de respiro lui Adamovic și Rasic, ca ei să poată să își facă treaba de shooteri, iar alții să fie cu creația. Asta a fost hotărârea mea, în ultimul meci nu știu ce se va întâmpla, însă probabil vom juca fără Rasic, care nu cred că va putea evolua, din vestiar veștile nu sunt foarte bune. Vom face investigații mai amănunțite și vom avea un diagnostic. Urmează un meci decisiv, eliminatoriu, pot spune. Noi avem avantajul terenului propriu, ei au avantajul că au câștigat ultimele două jocuri. În astfel de meciuri, va învinge echipa care are jucători mai puternici mental. Eu îmi doresc să fim noi aceia. Știam că Oradea nu va ceda, am spus asta toată săptămâna, sunt campioana en-titre, era evident că nu vor ceda. Din păcate, în aceste două meciuri nu ne-am ridicat la nivelul lor”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan la finalul mecilui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.