„U” Cluj, a treia victorie consecutivă în Liga Naţională de baschet feminin

Echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj au legat a treia victorie consecutivă, după ce s-au impus sâmbătă, 20 ianuarie, pe teren propriu, scor 85-71 (14-20 / 17-14 / 20-22 / 34-15), împotriva formaţiei BC Sirius Tg Mures, într-o partidă care a contat pentru etapa a 16-a a Ligii Naţionale.

Mureşencele au început în forţa confruntarea din Sala Sporturilor „Horia Demian” şi au trecut rapid la conducere pe tabelă, reuşind să încheie primul sfert cu un avantaj de şase puncte. În sfertul al doilea, „studentele” au opus mai multă rezistenţă şi au fost mai precise în aruncări, iar scorul la pauza mare a fost de 31-34. Oaspetele s-au menţinut la conducerea jocului şi în partea a doua, încheind sfertul al treilea cu un avantaj de cinci puncte (51-56), dar au căzut în ultimul act de joc şi le-au permis clujencelor să revină în meci şi să preia conducerea.

Universitatea a profitat de greşelile mureşencelor pe faza defensivă şi de imprecizia sub panou şi au preluat frâiele meciului în sfertul patru, nemaicedând avantajul până la final. A fost o victorie greu muncită de elevele pregătite de Dragan Petricevic, succes care le aduce 20 de puncte în clasament.

Cea mai bună marcatoare a Universităţii Cluj a fost Olena Samburska, cu 29 de puncte,  urmat de Leslie Vorpahl (12), Irina Părău (10), Aida Kalusic (9), Theairra Taylor (8) şi Amanda Thompson (7).

De la Târgu Mureş, cea mai bună marcatoare a fost Angel Robinson (16 puncte), Kata Meszaros (16), Zorica Mitov (14), Andela Radovic (13), Alexandra Pop (7) şi Emese Gal (3).

Următorul joc oficial pentru baschetbalistele Clujului va avea loc în deplasare, cu CSU Olimpia Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.