„U” Cluj, al doilea succes în perioada de pregătire! Voința Cetate, adversarul „studenților” în Cupa României!

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-0 în cel de-al treilea amical al perioadei de pregătire, împotriva concitadinei de la Sănătatea Cluj, după o „dublă” a nouarului echipei, Andrei Iuliu Hațiegan, partidă desfășurată pe terenul de la Clujana

Meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj – Gloria Catina, disputat in 09.06.2017 la Baza Sportiva „Dan Anca”, din Cluj-Napoca. © FOTO Cristian Cosma / www.upfoto.ro

Lazăr a avut prima ocazie a întâlnirii, în primele minute, când a șutat necadrat, însă nici Lemac, Hordouan, Onicaș sau Cordoș nu au reușit să-l învingă pe Lăzăreanu, la capătul unei reprize încheiate cu reluarea modestă a lui Ceaca, scăpat singur cu Dinu.

Antrenorul „șepcilor roșii”, Marius Popescu, a schimbat aproape întreaga garnitură la pauză, iar jocul „studenților” a început să capete consistență. Partea secundă a debutat cu ratarea lui Moldoveanu, care a izbit bara, în vreme ce Hîmpea, scăpat liber în flancul stâng, s-a complicat la finalizare, iar faza s-a stins. Hațiegan a deschis scorul cu o execuție simplă, din interiorul careului, și tot el a realizat „dubla”, în ultimele minute, consemnând, totodată, cel de-al doilea succes al „alb-negrilor” în meciurile amicale.

În ciuda programului încărcat al „studenților” din această perioadă, tehnicianul Marius Popescu s-a arătat mulțumit de atitudinea elevilor săi.

„Am întâlnit o echipă bună, interesantă, o viitoare adversară în noua ediție a Ligii a III-a. Jucătorii mei au fost ușor obosiți, avem câte două antrenamente pe zi, doar Irimie a fost astăzi (joi, n.red) integralist. Trebuie să ținem cont că ne aflăm într-o perioadă de acumulări și nu putem să fim proaspeți în fiecare meci amical. Urmează jocul din Cupa României, cu Voința Cetate, pe care, firește, vrem să-l câștigăm. Avem mulți fotbaliști noi în lot, unii dintre ei încă nu s-au obișnuit cu tactica noastră, au o altă idee de joc, dar vom regla din mers acest detaliu. Una peste alta, echipa a avut o atitudine bună, a fost o victorie muncită„, a declarat „Papi”, după meci, pentru site-ul oficial, fcuniversitateacluj.ro.

Primul „11” al Universității Cluj a arătat în felul următor: Dinu – Takacs, Abrudan, Cordoș, Irimie – Onicaș, Micaș – Hordouan, Lemnaru, Greu – Lemac

Au mai evoluat: Pop, Gîț, Ionescu, Manu, Trancă, Svichi, Moldoveanu, Hîmpea, Hațiegan, Codorean.

Celelalte rezultate din pregătiri:

„U” Cluj – Sticla Arieșul Turda 7-0
Luceafărul Oradea – „U” Cluj 0-0

Cu Voința Cetate în Cupa României

Universitatea și-a aflat adversarul din primul tur al Cupei României, faza națională, în urma tragerii la sorți care a avut loc la sediul Federației Române de Fotbal (FRF). „Studenții” vor da piept cu ACS Voința Cetate (județul Bistrița Năsăud), formație care în sezonul trecut a câștigat finala județeană a Cupei României, la penalty-uri, în dauna celor de la Voința Livezile. De asemenea, în ediția trecută, echipa bistrițeană a încheiat campionatul Ligii a IV-a pe locul secund.

Prima manșă a dublei cu Voința Cetate a fost programată miercuri, 9 august, la ora 17:30, pe terenul din Orheiu Bistriței.

Faza a II-a a Cupei României se va disputa pe 23 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.