„U” Cluj, înfrângere în meciul 2 cu Sepsi Sf. Gheorghe! Finala se mută la Cluj! Cu toții la sală!

După victoria entuziasmantă obținută de echipa de baschet feminin a Universității Cluj în primul meci al finalei, 66-64, Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat vineri, 21 aprilie, meciul doi al finalei, scor 72-66 (19-20 / 20-18 / 16-17 / 17-11), iar seria finalei se mută în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Confruntarea dintre cele două formații a arătat ca un veritabil derby între cele mai bune echipe din baschet feminin românesc, iar avantajul nu a fost mai mare de două posesii în primele două sferturi. Clujul a avut un avantaj de un punct după primul sfert, dar Sepsi a revenit la conduducere pe tabelă în următorul sfert și a intrat la pauza mare cu un avantaj de un punct (39-38).

În partea a doua a fost un meci de care-pe-care, partida fiind una echilibrată până în sfertul patru, când gazdele au gestionat mult mai bine finalul și au reușit să treacă la conducere și să îsi păstreze avantajul, ducând „seria” finalei la Cluj-Napoca.

Meciurile doi și trei vor avea loc miercuri și joi, 19-20 aprilie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar fanii baschetului clujean și-au anunțat prezența în număr foarte mare. Așadar, avem toate șansele să vedem sala plină la această confruntare care ar putea aduce titlul cu numărul 15 din palmaresul echipei de baschet feminin a Universității, unul așteptat de 14 ani pe Someș.

Cea mai bună marcatoare pentru „U” Cluj a fost Taneisha Harrison, cu 18 puncte, urmată de Gabriela Irimia, cu 14 puncte, Dajana Butulija (13 puncte), Brittany Denson (8 puncte), Nicole Dixon (7 puncte) și Andra Mandache (6 puncte).

De la Sepsi, cea mai bună marcatoare a fost Dominique Marshall, cu 27 de puncte, urmată de Annemarie Părău, cu 12 puncte, respectiv Clara Thompson și Janeesha Jeffery, ambele cu 11 puncte.

Președintele secției de baschet feminin a Universității Cluj, Liviu Alexa, cheamă oamenii la sală pentru „dubla” cu Sepsi:

„Proiectul U Baschet Feminin a insemnat pentru mine o munca asidua de aproape doi ani. Am promis ceva si cred ca nu am dezamagit pe nimeni. Sponsorii au primit transparenta si dovada ca banii lor nu au fost cheltuiti in van. Fanii au primit dovada ca „U” se poate reconstrui daca exista un PLAN, TRANSPARENTA, PRAGMATISM si, in primul rand, un ANTRENOR daruit. Clujul a primit drept cadou un giuvaer pe care il pierduse de peste 14 ani de zile, uitat intr-un colt al falimentului.

Numele meu nu va fi niciodata strigat de tribune. Asa e si normal, antrenorii si fetele sunt eroii.
Dar cred ca merit si eu o rasplata pentru ca am muncit pentru U. Nu am fost retribuit financiar pentru munca mea, nu mi-am pus pe cap lauri, m-am tinut doar de treaba. Daca vreti sa ma rasplatiti cumva pentru acest vis implinit al Clujului, puteti face doar UN SINGUR LUCRU:

veniti miercuri si joi la ora 19 la Sala Sporturilor Horia Demian pentru a incuraja aceste fete ce DEJA au intrat in istorie prin munca si eroismul lor modest.

Daca veti fi acolo, asa voi sti eu ca mi-ati multumit. Ca suntem chit. Asa voi sti eu ca au meritat doi ani din viata mea”, a scris Alexa pe pagina sa personală de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.