„U” Cluj, printre cele mai importante branduri din sportul românesc

Cotidianul PROSPORT a realizat o analiza a judetelor cele mai prezente in sportul romanesc, iar judetul Cluj detine alaturi de Timis si municipiul Bucuresti cele mai multe echipe in sport, alocand si cei mai multi bani. Competitiile sportive au o acoperire pe 95,2% din teritoriul Romaniei, la nivelul primelor doua ligi.

harta sportului romanesc 2014

Bucureşti şi Cluj, conduc clasamentul ca numar de echipe şi la capitolul investiţii in sport

Bucurestiul are 40 de echipe în primele două ligi la cele 7 sporturi, ceea ce înseamnă o formaţie la aproximativ 48.500 de locuitori, iar Clujul are jumătate din echipele Bucureştiului în elită, însă are o medie mai bună raportat la numărul de locuitori, adică o echipă la 34.500 de locuitori. Judetul Timiş are 16 reprezentante in sportul romanesc si deţine o formaţie la aproximativ 42.700 de locuitori.

La capitolul investitii in infrastructura, Cluj şi Bucureşti se detaşează faţă de concurenţă, în sensul că fanii sunt „răsfăţaţi” cu condiţii civilizate, la nivelul anului 2014. Săptămâna trecută, la Cluj a fost finalizata Sala Polivalenta cu o capacitate de 7.300 de locuri, pentru care s-au făcut eforturi financiare de aproximativ 70.000.000 de lei.

Steaua este singurul nume prezent în fiecare din cele şapte discipline, însă cel mai puternic brand din sportul românesc, din punct de vedere numeric, este „U” Cluj. Denumirea „U” apare în dreptul a 11 formaţii, însă e folosită în mai multe societăţi. Nu mai puţin de cinci formaţii evoluează în baschetul masculin şi feminin sub titulatura „U” Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.