„U” Cluj, victorie in penultimul amical din Antalya

Universitatea Cluj a castigat penultimul amical din stagiul de pregatire din Antalya, scor 2-1, contra austriecilor de la Wiener Neustadt.

u cluj wiener neustadt

Golurile clujenilor au fost inscrise de olandezul Geoffrey Castillion (’73), care a debutat in tricoul „alb-negru”, si de fundasul Ionut Neag (’99). Raul Ciupe a ratat o lovitura de pedeapsa in repriza a doua (’79), iar Martins a deviat nefericit in propria poarta (‘112).

Amicalul cu Neustadt s-a jucat de ziua tehnicianului George Ogăraru, acesta împlinind, marti, 3 februarie, 35 de ani.

„U” Cluj (repriza I): Panagopoulos – Jovanovic, Skvorc, Gravenberch, Ciupe – Costin – Ceppelini, van den Broek – Zijler, Lemnaru, Mengolo.

„U” Cluj (repriza II): Panagopoulos – Ciupe, Neag, Gravenberch, Martins – Lungu – Kovacs, Cristocea – Viveiros, Castillion, Morar

REMEMBER: Universitatea Cluj si Wiener Neustadt s-au intalnit pe 1 septembrie 1965, in „dubla” mansa a Cupei Cupelor. Prima partida a fost castigata de „studentii” clujeni, la Neustadt, prin golul reusit de Zoltan Ivansuc, iar in returul de pe „Municipal” s-au impus cu scorul de 2-0.

Remus Câmpeanu, preşedinte de onoare al clubului, pe atunci fundaş stânga în echipa care elimina formaţia austriacă, si-a adus aminte că pentru „U” a fost o sărbătoare însuşi faptul că avea ocazia să joace un meci internaţional în Austria, ţară în care se ajungea destul de greu în acele vremuri.

„Era prima noastră aventură europeană după atâţia ani şi, ca orice început, au existat emoţii. Dar ele au dispărut atunci când a început meciul. Ei aveau echipă bună, dar pe vremea aceea nu eram informaţi despre felul lor de a juca, nu aveai de unde să-ţi iei toate datele. Ştiam doar că Austria e în vogă în Europa, mult peste ce e acum. Era cam la nivelul Franţei de acum. Iar noi aşa am abordat pe Wiener, ca pe o echipă importantă în Europa, aşa am simţit-o, nu aveam noi experienţa jocurilor oficiale. Doar amicale mai jucam. Sepci era un antrenor care căuta să jucăm cu echipe străine, mai ales din Ungaria, din Iugoslavia. Aşa că am mers să jucăm fără să fim foarte informaţi. Ne-am mobilizam, poate şi din teama de necunoscut, dar apoi ne-am dat seama că e posibil să ne impunem, lucru care s-a şi întâmplat. I-am bătut şi acolo, şi aici. După aceea a venit Atletico, ei ne-au tăiat elanul”, a povestit Remus Câmpeanu pentru site-ul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.