„U” Cluj le-a adus bucuria fanilor în Vinerea Mare, cu o victorie în fața CFR-ului!

Universitatea Cluj s-a impus, vineri seara, în derby-ul Clujului contra rivalei CFR, scor 1-0 (0-0), într-o partidă care a deschis etapa a XXVI-a a Ligii I. „Studenții” lui Falub și-au învins rivalii din oraș pentru a doua oară în 10 zile, după victoria din Cupa României la loviturile de departajare.

Prima repriză a fost fără prea multe ocazii importante, nici una dintre formații nu a reușit să amenințe periculos poarta adversă. Singurele situații de notat ale Universității au venit de la Gravenberch, care a trimis primul șut pe spațiul porții ferovarilor în minutul 12, reținut fără probleme de Amadio, cel care l-a înlocuit pe Mincă. Replica CFR-ului a venit câteva minute mai târziu, Chanturia a centrat periculos în careu dintr-o lovitură liberă de la 25 metri, Jazvic a preluat pe piept și a reluat la coltul scurt, dar Veselovsky a respins în corner (15). Gravenberch a centrat din nou în careu, dar defensiva feroviarilor a respins în corner (21).

Repriza secundă a fost trasă la indigo după prima, faze lente, joc anost, atacuri sterile de ambele părți. Larie a reluat cu capul puțin pe lângă poartă în urma unui corner (49), iar Petrucci a trimis slab peste poartă din marginea careului (54). Deac a șutat peste transversală din lovitură liberă, fără niciun pericol pentru Veselovsky (60), și tot „șeptarul” CFR-ului și-a încercat din nou norocul cu un șut din interiorul careului, tot peste poartă (66).

„Stadioanele sunt goale în această țară, unde a dispărut fotbalul de odinioară?”, au scris suporterii Universității pe un banner.

Prima schimbare la Universitatea a venit în minutul 61, Paulinho a fost înlocuit de Morar, iar „veteranul” Vasilică Cristocea a intrat în locul tânărului Kovacs (69). Dican a mutat și el, l-a scos din teren pe Chanturia și l-a introdus pe Thiago Lopes (70).

CFR a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Petrucci, care l-a lovit cu piciorul în cap pe Viveiros, acesta din urmă l-a ținut de picior în timp ce era la pământ (74). În 10 oameni, CFR a mai avut o situație de gol, Deac a reluat înșelător spre poarta lui Veselovsky dintr-o lovitură liberă de la 15 m, reținută de slovac (82).

Falub a făcut și ultima schimbare a meciului, Gravenberch i-a lăsat locul lui Lemnaru, cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar (85).

„U” Cluj a deschis scorul la prima acțiune ofensivă cursivă în partea a doua și a adus bucuria în tribunele stadionului Cluj Arena. Intrat în minutul 61 în locul lui Paulinho, Vlad Morar a recepționat o pasă perfectă de la Castillion, a găsit o breșă în apărarea feroviarilor, a trecut elegant de un jucător advers și l-a învins pe Amadio cu un șut spectaculos la colțul lung (87). 1-0.

Partida s-a încheiat după 5 minute de prelungire agonizante, iar Universitatea Cluj acumulează 26 de puncte și urcă pe locul 13 în clasamentul Ligii I, la un singur punct de primul loc care asigură rămânerea pe prima scenă, ocupat de Concordia Chiajna.

De cealaltă parte, speranțele CFR-ului de a rămâne în Liga 1 rămân la TAS, în timp ce „șepcile roșii” mai speră să se salveze pe teren.

Echipele de start:

„U” Cluj: Veselovsky – Ciupe, Skvorc, Munteanu, Bambara – Martins, Lungu, Kovacs, Viveiros, Gravenberch – Castillion

Rezerve: Dolha, Jovanovic, Cristocea, Costin, Morar, Calcan, Lemnaru

Antrenor: Adrian Falub

CFR Cluj: Amadio – Jakolis, Larie, Carp, Malico – Muniru, Petrucci, Deac, Chanturia, Păun – Jazvic

Rezerve: Vâtcă, Ene, Tînc, Veres, Tiago Lopes, Negruț, Carter

Antrenor: Francisc Dican

Arbitru principal: Lucian Rusandru (Covasna)
Asistenți: Aurel Onița (Constanța), Ciprian Danșa (Bihor)
Adiționali: Florin Miron (Constanța), Andrei Florin (Târgu Mureș)
Observator de joc: Adrian Ionescu
Observator arbitri: Marian Salomir

Cartonașe galbene: Ciupe (7), Chanturia (19), Kovacs (21), Larie (33), Paulinho (44), Lungu (72), Viveiros (74), Bambara (81), Morar (87)

Cartonașe roșii: Petrucci (74)

Spectatori: 4.727

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.