„U” Cluj vs CSM Bucureşti 49-26. Victorie muncită pentru rugbyiştii clujeni

"U" vs CSM Bucuresti, SuperLiga CEC Bank
© eClujeanul

Echipa de rugby a Universităţii Cluj a obţinut, duminică, prima victorie din Super Liga CEC Bank împotriva formaţiei CSM Bucureşti, într-o partidă care a contat pentru etapa a IV-a a competiţiei.

Bucureştenii au deschis scorul cu o lovitură de pedeapsă trasformată de Cristian Onofrei, în minutul 11 (0-3), însă clujenii au întors rezultatul cu primul eseu al meciului reuşit de Răzvan Ailenei în minutul 16, lovitura de pedeapsă fiind transformată de antrenorul-jucător Cristian Săuan (7-3).

Oaspeţii au reuşit să transforme două lovituri de pedeapsă prin Onofrei şi un eseu transformat de Forin Surugiu, preluând astfel conducerea pe tabelă (7-14), dar clujenii reuşesc un eseu în minutul 40 prin Alexandru Banu  şi Cristian Săuan stabileşte scorul pauzei cu o lovitură de pedeapsă transformată (14-14).

„U” Cluj începe în forţă repriza secundă şi preia conducerea pe tabelă cu eseul lui Andrei Diaconu şi o transformare a lui Cristian Săuan (42), iar Răzvan Ailenei înscrie un nou eseu pentru gazde zece minute mai târziu, după un atac bine gestionat (52). Săuan îşi trece în cont o nouă transformare şi majorează diferenţa la 28-14.

Daniel Martac înscrie un eseu de cinci puncte după o cursă de la mijlocul terenului, iar Săuan reuşeşte transformarea în minutul 55. Scorul este 35-14 în favoarea clujenilor.

Alb-negrii îşi trec în cont un nou eseu prin Adrian Mazăre după o cursă perfectă, iar Săuan transformă lovitura de pedeapsă şi duce scorul la 42-14, minutul 65. CSM Bucureşti reduce din diferenţă cu două esee şi o transformare, dar gazdele stabilesc scorul final cu un eseu a lui Răzvan Ailenei şi o lovitură de pedeapsă transformată de Sergiu Spătar, care închide tabela la 49-26.

Răzvan Ailenei a fost numit jucătorul meciului, cu trei esee concretizate, iar antrenorul Cristian Săuan a transformat 6 lovituri de pedeapsă.

„A fost un meci foarte greu, dar cu echipa aceasta tânără, cu suporterii care ne-au încurajat din primul minut am urcat pe val. În a doua repriză am prins aripi şi am câştigat. A fost un meci extraordinar, de ţinut minte pentru Universitatea, mai ales că am jucat împotriva echipei CSM Bucureşti, care ne-a bătut şi aici şi la ei, în deplasare. Aveam nevoie de această victorie, de o gură de oxigen. Aşa dăruire în teren nu am văzut cred că niciodată din partea jucătorilor noştri. Şi-au dorit această victorie foarte mult. Echipa a câştigat meciul, iar al 16-lea jucător a fost publicul”, a declarat jucătorul Romulus Boar la finalul meciului.

Echipele de start:

„U” Cluj: Daniel Gheţa, Bogdan Sălăcean, Romulus Boar, Nicolae Rus, Andrei Diaconu, Nicolae Barbu, Răzvan Ailenei, Daniel Martac, Eduard Ciaparii, Ionuţ Mazăre, Vasile Paraschiv, Alexandru Banu, Eugen Iftode, Bogdan Ciolocoiu, Cristian Săuan

Rezerve: Iustin Ciaparii, Paul Petucher, Vlad Rotar, Alin Dragomiciu, Radu Pralea, Adrian Mazăre, Sergiu Spătaru, Bogdan Ionescu

Antrenor: Cristian Săuan

CSM Bucureşti: Petre Zapan, Elvis Gornoavă, Alberto Tutunea, Andrei Mitroi, Bogdan Petreanu, Cristian Murgoci, Alexandru Mitu, Alexandru Vâlcu, Florin Surugiu, Cristian Onofrei, Marian Ispir, Dan Vlad, Andrei Filip, Florentin Ion, Valentin Ivan

Rezerve: George Tudor, Constantin Istrate, Ionuţ Ciocan, Robert Vasile, Cristi Voicu, Nicolae Marc, Alexandru Neagam Ionuţ Feraru

Antrenor: Daniel Neagu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.