„U” Jolidon, calificată în sferturile de finală ale Cupei EHF

Singura reprezentantă a handbalului feminin în competiţiile europene, „U” Jolidon, a câştigat, fără probleme, returul optimilor de finală ale Cupei EHF, împotriva modestei formaţii turce Cancaya AnkaSpor, scor 32-23 (13-13).

Tehnicianul „studentelor”, Horaţiu Paşca, a profitat de avantajul de 12 puncte luat în partida de la Ankara (22-34) şi a menajat titularele „de drept”, Senocico-Ani, Chintoan şi Vintilă şi-au încurajat mult mai tinerele colege de pe bancă. Astfel, Laura Popa, cea mai bună marcatoare a echipei, Roxana Cîrjan, Andreea Tetean, Cristina Laslo sau Abigail Vălean au făcut spectacol în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Chiar dacă scorul după primele 30 de minute arăta egal, „tinerele” lui „U” au scăpat de emoţii şi au fost la înălţime în partea a doua, stabilind scorul final şi contribuind la o calificare en fanfare în faza următoare a competiţiei.

„Mă bucur foarte mult că am reuşit să ne calificăm, dar gândul meu s-a mutat deja la meciul cu Brăila de săptămâna viitoare. Mă bucur că am reuşit să odihnim astăzi o parte din titulare după o perioadă foarte aglomerată, care au jucat din trei în trei zile, iar lucrul acesta a prins bine. Suntem în primele 8 clasate într-o competiţie a doua ca valoare din Europa şi aşteptăm cu mare interes tragerea la sorţi”, a declarat Horaţiu Paşca la finalul jocului.

Marcatoare:

„U” Jolidon: Laura Popa (9), Roxana Cîrjan (5), Andreea Tetean (4), Abigail Vălean (4), Cristina Laslo (3), Cristina Boian (3), Irina Ivan (2), Magda Paraschiv (1), Alexandra Lup (1)

Cancaya AnkaSpor: Burlachenko (6), Akcicek (4), Goksel (4), Ozel (3), Kurban (4), Saltik (2)

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei EHF va avea loc marţi, la Viena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.