Ulița din Cluj-Napoca, uitată de administrația locală. „Stradă doar cu numele” – FOTO

O stradă din cartierul clujean Gheorgheni care face legătura între zona Detunata și Baza Sportivă Gheorgheni sau cartierul Sopor este o stradă doar cu numele. În realitate este o uliță în adevăratul sens al cuvântului, care nu a văzut asfalt niciodată.

Este vorba de strada Octavian Fodor din Gheorgheni, care a fost adusă în atenția opiniei publice de către consilierul local Alexandra Oană de la USR-PLUS.

În Cluj-Napoca, împinsul căruciorului nu ar trebui să fie o cursă cu obstacole, iar mersul cu bicicleta un sport de performanță.

Ce vedeți în imagine este strada Octavian Fodor. Este o stradă bine cunoscută pietonilor care vor să ajungă din zona Detunata în baza sportivă Gheorgheni sau familiilor din zona Sopor ce se îndreaptă spre Grădinița Dumbrăvioara, Liceul Blaga sau Parcul Detunata.

Strada Octavian Fodor însă este o stradă doar cu numele.

Deși leagă obiective importante și ar permite pietonilor să ocolească traficul rutier de pe str. Unirii, strada e de fapt o cărare de pământ ce îi poate descuraja chiar și pe cei mai mari fani ai mersului pe jos sau cu bicicleta.

La fiecare ploaie mai consistentă, aceasta se transformă într-o alee noroioasă, complet impracticabilă tocmai pentru pietonii care au cea mai mare nevoie de această rută, adică părinții cu cărucioare, copiii pe biciclete sau vârstnicii ce ies la plimbare în parc.

Voi solicita ca lucrările de îmbunătățire a accesului pietonal în baza sportivă Gheorgheni să includă și amenajarea acestei alei.

Pietonii merită același respect din partea administrației ca șoferii, iar investițiile în mobilitatea pietonală trebuie să devină o prioritate„, a susținut Oană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.