Un accident de circulație poate face diferența dintre viață și moarte! Respectați regulile de circulație!

Duminică, 14 mai 2017, poliţiştii clujeni au participat la o simulare de accident, activitate iniţiată de către Organizația Studenților Mediciniști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca.

Astfel, pe platoul Cluj Arena a fost simulat un accident de circulaţie, fiind desfăşurată o adevărată operaţiune de descarcerare şi salvare a victimelor.

Fiecare participant (medic, pompier, poliţist, jandarm, etc.) şi-a luat rolul în serios, astfel încât cei prezenţi au aflat paşii care trebuie urmaţi în cazul unei urgenţe de acest gen.

Indiferent cine sunt primele persoane care iau contact cu locul producerii accidentului (trecători, poliţişti, jandarmi, etc.), lor le revine ca sarcină primară salvarea victimelor.

În cazul unui accident rutier, primele informaţii transmise de la faţa locului sunt foarte importante în acţiunile de salvare ale persoanelor specializate să intervină. Astfel, în cadrul simulării, s-a acordat o atenţie deosebită datelor care trebuie transmise operatorului 112, în funcţie de aceste informaţii fiind direcţionate către accident forţele necesare intervenţiei. Este important ca cei care apelează serviciul de urgenţă să răspundă întrebărilor operatorului care încearcă să îşi formeze o imagine reală asupra accidentului; o atitudine recalcitrantă nu este de dorit în astfel de situaţii.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de la criminalistică, au realizat cercetarea la faţa locului, explicând celor prezenţi rolul fiecărei structuri de poliţie care este implicată în derularea cercetării.

De asemenea, s-a accentuat importanţa respectării indicaţiilor poliţiştilor astfel încât cercetarea să se efectueze în condiţii optime, iar traficul rutier să poată fi reluat în cel mai scurt timp.

În cadrul acestei activităţi, poliţiştii de prevenire au încercat să tragă un semnal de alarmă în rândul celor prezenţi cu privire la importanţa respectării regulilor de circulaţie, diferenţa dintre viaţă şi moarte putând fi făcută de o încălcare a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.