Un bărbat din Câmpia Turzii a fost amendat cu 1500 lei pentru un comentariu lăsat pe pagina de Facebook a Poliției Locale!

Atenție la ceea ce scrieți pe Facebook. Un bărbat a fost amendat după ce a scris un comentariu pe pagina de Facebook a Poliției Locale Câmpia Turzii.

Bărbatul a primit o amendă de 1.000 de lei din cauza unui comentariu făcut pe Facebook la o acţiune a Poliţiei Locale Câmpia Turzii, adresând injurii. Pentru că nu s-a prezentat la Poliţie, persoana respectivă a mai primit 500 de lei amendă.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Locală Câmpia Turzii, persoana care a jignit pe Facebook poliţiştii a fost invitată la sediul instituţiei, dar a refuzat să se prezinte, astfel că a mai primit o amendă de 500 de lei.

„În data de 1 aprilie 2019 agenţii de poliţie locală din cadrul Serviciului Public Poliţia Locală Câmpia Turzii au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 1.000 de lei un cetăţean din localitate pentru cuvintele jignitoare şi obscene aduse pe reţeaua de socializare Facebook, la adresa instituţiei şi a poliţiştilor locali, de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acesteia. Persoana a fost invitată, ulterior, la sediul Poliţiei Locale, pentru a da detalii cu privire la fapta sa, aceasta refuzând prezentarea, fiind sancţionată cu amendă contravenţională şi pentru această faptă cu suma de 500 de lei, conform Legii nr 61/1991, republicată”, se arată în comunicat.

Poliţiştii locali au precizat că în urma comunicatului de presă intitulat
„Poliţia Locală Câmpia Turzii în acţiune”, postat pe pagina de Facebook a Primăriei Câmpia Turzii în data de 29 martie, persoana respectivă „a adresat cuvinte jignitoare şi obcene la adresa insituţiei şi a poliţiştilor locali, sub formă de comentariu”.

„În baza deciziei instanţelor de judecată româneşti, reţeaua de socializare Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă, reprezintă spaţiu public şi nu privat, iar fapta săvârşită încalcă prevederile Legii nr. 61/1991, republicată, reprezentând contravenţii, acestea fiind, astfel, sancţionate în conformitate”, se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpia Turzii, Cristina Tudor, a declarat, luni, că persoana amendată şi-a şters comentariul care conţinea cuvinte obscene şi injurii, dar mesajul a fost salvat şi se află la dosarul de contravenţie.

Postarea poliţiştilor locali din Câmpia Turzii se referea la o acţiunea pentru prinderea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală care nu respectă regulile de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.