Un bucătar din Cluj-Napoca va găti pentru Naționala U21 la Europeanul de tineret din Italia și San Marino

Un bucător din Cluj-Napoca, stabilit de 20 ani în Italia, Petru Plotuna, va fi bucătarul care se va ocupa de meniul echipei naționale de tineret a României, prezentă la Campionatul European găzduit de Italia și San Marino, potrivit GSP.ro.

Naționala U21 a României pregătită de Mirel Rădoi a ajuns la Forli, unde va sta pe toată perioada Campionatului European. „Tricolorii mici” s-au bucurat de o primire călduroasă din partea românilor stabiliți acolo.

Circa 3.000 de români sunt în Forli, printre ei și Petru Plotuna, bucătar-șef la hotelul unde echipa noastră este cazată, un clujean stabilit de ani buni în Italia.

„Sunt sentimente de emoție și de bucurie în același timp. Nu în fiecare zi sosește aici o națională a României. Am vorbit deja cu Mirel Rădoi, probabil că jucătorii au aflat că îi așteaptă un bucătar român. Pentru mine va fi o plăcere să gătesc pentru ei”, a spus bucătarul de la Grand Hotel Forli.

Un meniu special în fiecare zi

Jucătorii naționalei U21 vor avea un meniu special, adaptat în funcție de cerințele medicului echipei noastre: „Meniul e special pentru sportivi. A fost stabilit cu medicul echipei pentru fiecare zi în parte, în funcție de caloriile pe care trebuie să le consume. Nu e ceva dificil, sunt niște reguli pe care trebuie să le respectăm. E nevoie de atenție„.

Interviul poate fi citit pe Gazeta Sporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.