Un drum de nici 2 kilometri din Florești până la Mănăstirea Tăuți a fost asfaltat într-o săptămână!

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj a reușit performanța de a finaliza lucrările de asfaltare pe porţiunea de drum Floreşti – Mănăstirea Tăuţi de pe DJ 105L într-o săptămână.

drum asfaltat floresti manastirea tauti

Investiția este de tip întreţinere periodică cu aşternere de covor asfaltic şi a fost finalizată în numai opt zile de la demararea lucrărilor.

„Înainte de aşternerea covorului asfaltic, pe porţiunea de drum de la kilometrul 1+726 la kilometrul 3+367, s-au executat lucrări pregătitoare, respectiv plombări de gropi, refacerea sistemului rutier pe zonele burduşite, refacerea fundaţiei de balast (grosime 25 centimetri), refacerea fundaţiei de piatră spartă (grosime 25 de centimetri) şi aşternerea stratului de asfalt de 6 centimetri.

Între kilometrul 3+172 şi kilometrul 3+367 s-au executat casete pentru lărgirea părţii carosabile la 4 metri, precum şi refacerea sistemului rutier. La final, de la kilometrul 1+726 la kilometrul 3+367 s-a turnat covor asfaltic (tip BA16) cu grosimea de 4 centimetri, cu preluarea denivelărilor de 2 centimetri, şi s-au completat acostamentele cu balast”, anunță reprezentanții RAADPP Cluj.

Lucrările au început în 22 mai 2015 și au fost realizate de firma Diferit SRL, iar investiția se ridică la 502.541,09 lei, TVA inclus

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.