Un kenyan a câștigat ediția a 5-a a Maratonului Internațional „AROBS” Cluj

Peste 3500 de participanți de toate vârstele din 22 de țări au luat parte la cea de-a 5-a ediție a Maratonului Internațional „AROBS” Cluj-Napoca, desfășurat duminică, 19 aprilie.

Proba de maraton a fost câștigată de kenyanul James Emuria (33 ani), care a terminat cei 42,195 km în 2:25:24, iar pe locul al doilea s-a clasat Nagy Tamas din Ungaria. Cei doi au mers braț la braț pe toată durata maratonului, iar în final kenyanul s-a impus la câteva secunde.

Maratonul Internațional Cluj a avut pentru ediția de anul acesta premii de peste 10.000 de euro, iar primii 5 concurenți de la categoria open masculin și feminin de la probele de maraton și semimaraton, precum și primele trei echipe de la maraton ștafetă au primit premii în bani și produse oferite de sponsori și organizatori.

Crosul BT de 6 kilometri a început în jurul orei 13:45 și a adus la linia de start aproximativ 1000 de participanți, iar Crosul copiilor „Cora” a fost luat cu asalt de 500 de juniori.

Circulaţia rutieră din centrul oraşului şi zona Cluj Arena a fost închisă între orele 7 şi 16. Traseul competiţiei de maraton, semimaraton şi maraton ştafetă a fost Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Coșbuc – strada Cardinal I. Hosu – strada E Isac – strada Gh. Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor – întoarcere – bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gh Șincai- strada E. Isac – strada Cardinal I Hosu- strada G. Coșbuc – Splaiul Independenței – strada Barițiu- întoarcere – strada G. Barițiu- Splaiul Independenței – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – întoarcere – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena.

Traseul a măsurat 10,55 km și a fost parcurs o dată de fiecare membru al ștafetei, de 2 ori de către semimaratonişti și de 4 ori de către maratoniști.

Traseul Crosului BT a măsurat 6 kilometri: Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Cosbuc – strada Cardinal I. Hossu – strada G. Barițiu – întoarcere – str. G. Barițiu – Splaiul Independenței – Pod Napoca – str. 1 Decembrie 1918 – întoarcere – str. 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena.

Alte știri de la maraton

Tibi Ușeriu a alergat din Pasul Tihuța fără oprire până la Cluj-Arena, începând de sâmbătă, 215 km, pentru cauza socială a evenimentului – copiii cu insuficiență renală aflați în grija Asociației pentru Empatie și Solidaritate Claudia Safta.
– La eveniment a luat și pilotul Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca, care a alergat și el la proba de semimaraton.
– Cel mai vârstnic participant a fost Moș Ion din Arad, de 82 ani, care a luat parte la toate edițiile Maratonului Internațional „AROBS” Cluj.

GALERIE FOTO (click pe imagine)

[EasyGallery id=’maratonulinternationalcluj’]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.